ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΚΟ

Την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ πανηγυρίζει για τους ρυθμούς της καπιταλιστικής ανάπτυξης και οι επιχειρηματικοί όμιλοι ανακοινώνουν ρεκόρ κερδών δισεκατομμύρια ευρώ, προχωρούν εκατοντάδες απολύσεις στη ΛΑΡΚΟ, παρά τις όποιες εγγυήσεις. Παράλληλα, απολύονται εργαζόμενοι από τα ναυπηγεία Ελευσίνας, πετιούνται στο δρόμο εργαζόμενοι με το λουκέτο στη ΓΙΟΥΛΑ.

Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο που η κυβέρνηση της ΝΔ εμπλέκεται ακόμα πιο βαθιά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και στη σφαγή στη Γάζα, στέλνοντας ακόμα και φρεγάτα εκτός συνόρων στην Ερυθρά θάλασσα για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εφοπλιστών. Παράλληλα, προτείνει ευρωομόλογο για να πολλαπλασιάσει τις ΕυρωΝΑΤΟϊκές δαπάνες του πολέμου και σε συμφωνία με τα άλλα αστικά κόμματα ξοδεύει εκατομμύρια ευρώ, στέλνοντας τον λογαριασμό σε εμάς.

Όμως ότι και να κάνει η κυβέρνηση, οι εργαζόμενοι δεν θα αφήσουν να περάσει το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα πρόβλημα να παραβιάσει ακόμα και τους νόμους που ψήφισαν κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, που αναφέρουν ρητά ότι η μεταβίβαση της ΛΑΡΚΟ θα ολοκληρωθεί με τους εργαζόμενους στα πόστα τους, μέσα στην επιχείρηση και όχι απολυμένους.

Δίνουν προίκα στον «επενδυτή» τον ορυκτό πλούτο της χώρας, τα σιδηρονικελιούχα κοιτάσματα της ΛΑΡΚΟ. Αντί να εκσυγχρονίσουν τη ΛΑΡΚΟ, να την αναπτύξουν και να ανοίξουν χιλιάδες θέσεις εργασίας, την κλείνουν.

Στον κλάδο της ενέργειας άλλωστε έχουμε πείρα, από απαξίωση και κλείσιμο παραγωγικών λιγνιτικών μονάδων-εργοστασίων με στόχο την επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης και της αύξησης της κερδοφορίας των πράσινων κορακιών.

Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ μας αφορά όλους, συναντιέται με τον αγώνα όλων των εργαζομένων, των αγροτών, των φοιτητών, των αυτοαπασχολουμένων για την υπεράσπιση της ζωής μας και την ικανοποίηση των αναγκών μας.

Απέναντι στα κέρδη τους προτάσσουμε τις ζωές μας. Κανείς μόνος του. Η μεγάλη απεργία στις 28 Φλεβάρη έδειξε τη δύναμη του εργαζόμενου λαού, τη δύναμη του αγώνα. Συνεχίζουμε με την οργάνωση της απεργίας στις 17 Απρίλη!

Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας καλεί σε μαζική συγκέντρωση για συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ, την Πέμπτη 28 Μάρτη στις 5 μ.μ., στο Υπουργείο Οικονομικών, στο Σύνταγμα. Προσυγκέντρωση υποδοχής στις 4 μ.μ. στην Ομόνοια.

23/03/2024

Το Δ.Σ.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Website Built with WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑