ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ

Το Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια καταγγέλλει την ΔΕΠΑ για την παράνομη απομάκρυνση από το χώρο εργασίας του συναδέλφου, ταμία του ΣΕΦΑ-ΔΕΠΑ και μέλους του Κλαδικού Σωματείου, μεθοδεύοντας την απόλυσή του.

Συνάδελφοι, οι συνθήκες λειτουργίας και εργασίας στους σταθμούς ανεφοδιασμού λεωφορείων και απορριμματοφόρων με φυσικό αέριο (ΣΑΛΦΑ), όσο η αεριοκίνηση επεκτείνεται, χειροτερεύουν. Πρωτοπόροι συνάδελφοι στη ΔΕΠΑ έχουν αναδείξει ζητήματα εργασιακά και υγιεινής και ασφάλειας αναφορικά με τη λειτουργία των ΣΑΛΦΑ της ΔΕΠΑ Εμπορίας Α.Ε., γεγονός που ενόχλησε την εταιρεία και προχώρησε στην απομάκρυνση του εκλεγμένου συνδικαλιστή.

Η στάση της εργοδοσίας, να μη συμμορφώνεται με το πόρισμα της επιθεώρησης εργασίας (ΣΕΠΕ) το οποίο συστήνει στην επιχείρηση να προχωρήσει στην επαναφορά του εργαζομένου στη θέση που κατείχε, είναι προκλητική.

Κυβέρνηση, εργοδότες, πρώην και νυν μέτοχοι επιδιώκουν η «απελευθέρωση» της αγοράς ενέργειας να γίνει με τα δικαιώματα των εργαζομένων συμπιεσμένα όσο το δυνατόν πιο χαμηλά, αξιοποιώντας όλο το νομικό οπλοστάσιο που στις μέρες της πανδημίας η κυβέρνηση πέρασε με το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη.

Το Κλαδικό Σωματείο στηρίζει τους εργαζόμενους, απέναντι στην επίθεση ΔΕΠΑ και εργολάβων. Αν πιστεύουν ότι θα ξεμπερδέψουν με τα σωματεία θέλοντας να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς και να απολύουν οποιονδήποτε διεκδικεί είναι γελασμένοι.

Στην επίθεση της ΔΕΠΑ Εμπορίας Α.Ε. και του εργολάβου της, απέναντι στο Σωματείο ΣΕΦΑ-ΔΕΠΑ και τον εκλεγμένο συνάδελφο απαντάμε με οργάνωση στους χώρους δουλειάς για να σπάσει η εργοδοτική τρομοκρατία.

Απαιτούμε να επιστρέψει ο εκλεγμένος συνάδελφος στο φυσικό χώρο εργασίας του, από τον οποίο έχει απομακρυνθεί παράνομα και καταχρηστικά.

Καμία ανοχή στη φίμωση της συνδικαλιστικής δράσης!

Καμία υποχώρηση από τις εργατικές διεκδικήσεις!

Το Δ.Σ

Ανακοίνωση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: