Γενική απεργία Τρίτη 18 Φλεβάρη ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ, ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ο εργατόκοσμος δέχεται ολομέτωπη επίθεση! Πρέπει να απαντήσουμε δυναμικά. Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει σχέδιο νόμου, το οποίο ενισχύει τον αντιασφαλιστικό νόμο του ψαλιδοχέρη Κατρούγκαλου. Ο Βρούτσης έρχεται να σαρώσει ότι έχει μείνει όρθιο από την κοινωνική ασφάλιση. Κυβέρνηση και εργοδοσία ανοίγουν το δρόμο για την ασφάλιση των τριών πυλώνων. Σπρώχνουν δηλαδή την ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης, στα πρότυπα της Χιλής του Πινοσέτ.

Στοχεύουν να ελαφρώσουν το μεγάλο κεφάλαιο από εισφορές, να γίνει η ασφάλιση ατομική υπόθεση του εργαζόμενου, ο οποίος θα καλείται να βάλει γερά το χέρι στην τσέπη. Βλέπουν τον τομέα της ιδιωτικής ασφάλισης ως ιδιαίτερα επικερδή. Γι’ αυτό τσακίζουν παραπέρα το ασφαλιστικό σύστημα, για να σπρώξουν με το ζόρι τον κόσμο στην ιδιωτική ασφάλιση. Ενδεικτικά για το τι σχεδιάζουν με το νέο νόμο είναι τα εξής:

  • Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης πάνε στα 67 για όλους, άντρες και γυναίκες (ή 62 με 40 χρόνια ασφάλισης, δηλαδή 12.000 ένσημα). Δουλειά μέχρι τον τάφο δηλαδή.
  • Καταργούνται αμετάκλητα η 13η και 14η σύνταξη που περικόπηκαν με τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους του 2010 – 2012 και το ετήσιο επίδομα των 500€.
  • Στον κρατικό προϋπολογισμό οι περικοπές του ΕΤΕΑΕΠ ξεπερνούν τα 71 εκ. ευρώ και του ΕΦΚΑ τα 150 εκ. ευρώ!
  • Η κρατική εγγύηση περιορίζεται στα 345 ευρώ της “εθνικής σύνταξης”. Η συντριπτική πλειοψηφία των σημερινών εργαζομένων, αυριανών συνταξιούχων, ούτε κατά διάνοια θα προσεγγίσει τα 30 ασφαλιστικά χρόνια = 9000 ένσημα.
  • Διατηρείται η διαχρονική λεηλασία στα Ασφαλιστικά Ταμεία (80 δις) και καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για επιστροφή των κλεμμένων. Μόνο με το PSI των Σαμαρά – Βενιζέλου, δηλαδή το κούρεμα των ασφαλιστικών ταμείων για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών το 2012, κλάπηκαν 17,5 δις.

Συνάδελφοι,

Έχουμε χρέος για εμάς και τα παιδιά μας να αντισταθούμε. Η κοινωνική ασφάλιση κατακτήθηκε με αίμα και δε χαρίζεται. Είναι κοινωνικό δικαίωμα.

Διεκδικούμε:
Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο!

Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι Κατρούγκαλου – Βρούτση.

Κοινωνική ασφάλιση για όλους, Δημόσια Υποχρεωτική. Υγεία – Πρόνοια Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν.

Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη. Όρια ηλικίας στα 60 για τους άνδρες, 55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ.

Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

Κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού. Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ.

Πλήρη Κρατική Εγγύηση όλων των Συντάξεων.

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Στην ΑΘΗΝΑ, 10:30 π.μ. στα Προπύλαια

Στον ΠΕΙΡΑΙΑ, 10:30 π.μ. στην Πλατεία Καραϊσκάκη

Στην ΕΛΕΥΣΙΝΑ, 10:30 π.μ. στην Πλατεία Ηρώων

Στην ΧΑΛΚΙΔΑ, 11:00 π.μ. στο Πάρκο Βούρκου

Ανακοίνωση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: