Καταγγελία για τις εργασιακές συνθήκες των εργολαβικών καταμετρητών του ΔΕΔΔΗΕ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΕΔΔΗΕ

 

Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας καταγγέλει τον ΔΕΔΔΗΕ και τους εργολάβους του στην καταμέτρηση για τις εργασιακές συνθήκες που βιώνουν οι εργολαβικοί καταμετρητές.

Το σύνολο των εργαζόμενων στις εργολαβίες αυτές δουλεύει με ημιαπασχόληση. Υπογράφουν συμβάσεις για 3 ή 4 ώρες την ημέρα, ενώ στην πραγματικότητα καθημερινά δουλεύουν 6 και 8. Η αμοιβή είναι πενιχρή, δεν ξεπερνάει τα 450€ τον μήνα και πρακτικά δεν μπορούν να λείψουν ούτε για αρρώστια, καθώς για οποιαδήποτε απουσία δεν υπάρχει πληρωμή εκείνη την ημέρα.

Κάθε 2 χρόνια γίνεται διαγωνισμός για την ανάθεση των νέων εργολαβιών. Αυτό μπορεί να φέρει αλλαγή στον εργολάβο που παίρνει το έργο, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να έχουν συνέχεια τον φόβο της ανεργίας.

Τα τελευταία 10 χρόνια έχουν χειροτερέψει κατά πολύ οι συνθήκες για τους εργαζόμενους αυτούς. Οι εργολάβοι με διάφορες δικαιολογίες έχουν μειώσει τις ώρες εργασίας που αναγράφονται στην σύμβαση, την αμοιβή, έχουν αυξήσει την εντατικοποίηση της δουλειάς και πολλά άλλα.

Όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της επίθεσης του κεφαλαίου όλα αυτά τα χρόνια στους εργαζόμενους και της συνέχισης της ιδιωτικοποίησης της ενέργειας. Ο μεγάλος κερδισμένος της υπόθεσης είναι ο ΔΕΔΔΗΕ και οι υπόλοιπες εταιρείες πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας, που κάνουν την καταμέτρηση πληρώνοντας τα ελάχιστα δυνατά. Είναι όμως και οι εργολάβοι, οι οποίοι παίρνουν το μερίδιό τους από την πίτα της κερδοφορίας, δίνοντας ψίχουλα στους εργαζόμενους κι αυτά βγάζοντάς τους το λάδι.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στις εργολαβίες καταμέτρησης του ΔΕΔΔΗΕ να παλέψουν με το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας για  σταθερή δουλειά, δουλειά με δικαιώματα, τους μισθούς που τους αξίζουν και έχουν ανάγκη, για συμβάσεις πλήρους απασχόλησης, για ανθρώπινες και αξιοπρεπείς εργασιακές συνθήκες.

Καταγγελία

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: