Γενική Απεργία 2 Οκτώβρη

Όλοι στην απεργία, την Τετάρτη 2 Οκτώβρη και στη συγκέντρωση, στις 10:30 π.μ. στα Προπύλαια με το ΠΑΜΕ.

Προσυγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος στις 9:45 π.μ.

Συνάδελφοι,

Με την απεργία στις 24 Σεπτέμβρη, δηλαδή μ’ αυτή την ίδια τη μορφή πάλης που προσπαθούν να καταργήσουν, δώσαμε μια πρώτη αγωνιστική απάντηση στην εργοδοσία και το κράτος της. Η μαζική συμμετοχή με το ΠΑΜΕ ήταν απάντηση σε κυβέρνηση, αλλά και στον ξεπουλημένο εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό της ηγεσίας της ΓΣΕΕ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, πορευόμενη στον αντεργατικό δρόμο που έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί με το νέο πολυνομοσχέδιο για την «ανάπτυξη» να πλήξει περαιτέρω τους εργαζόμενους και τα σωματεία.

Η ανάπτυξη τους γκρεμίζει ότι άφησε όρθιο η κρίση τους!

Κάτω από τον όμορφο τίτλο περί «ανάπτυξης» κρύβουν το διπλό χτύπημα,  από τη μια στα εργασιακά δικαιώματα (ενταφιασμός κλαδικών συμβάσεων, ενίσχυση συμβάσεων ενώσεων προσώπων, κατάργηση μονομερούς προσφυγής στον ΟΜΕΔ, πλαφόν αμοιβής υπερωριακής απασχόλησης) και από την άλλη στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων (θέσπιση ηλεκτρονικού μητρώου, υπερίσχυση αποφάσεων υπουργού επί των καταστατικών των σωματείων). Πρόκειται για ευθεία παρέμβαση του κράτους και των εργοδοτών στα σωματεία.

Να μην τολμήσουν να βάλουν χέρι στα σωματεία!

Τους ξεκαθαρίζουμε ότι την αποκλειστική ευθύνη για την τήρηση των διαδικασιών στα σωματεία, έχουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ως μέλη τους. Τα σωματεία δεν λογοδοτούν σε κανέναν άλλο, πέρα από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Υπάρχουν οι πραγματικά δημοκρατικές συλλογικές διαδικασίες, όπου οι εργαζόμενοι με φυσική παρουσία συζητάνε, ανταλλάσσουν γνώμες, ακόμα και διαφωνούν μεταξύ τους, αλλά έχουν στην απ’ έξω την εργοδοσία. Αυτό διαφυλάσσουν οι γενικές συνελεύσεις των σωματείων, εκεί παίρνονται οι αποφάσεις των εργατών για διεκδικήσεις, απεργίες και άλλες κινητοποιήσεις, μακριά από τα αφεντικά.

Θέλουμε συνδικάτα ζωντανά. Όλοι στον αγώνα, όλοι στην απεργία!

Όλοι μαζί, να μην αφήσουμε την κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους να βάλουν τα συνδικάτα και τους συνδικαλιστικούς αγώνες στο γύψο. Όλοι οι εργαζόμενοι να κάνουν το βήμα, να οργανωθούν στο Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας, να αναπτύξουμε τους αγώνες μας, να σπάσει η σιγή νεκροταφείου που θέλουν να επιβάλλουν στους χώρους εργασίας.

Ανακοίνωση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: