Καταγγελία για τον νέο αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο της ΝΔ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας καταγγέλλει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης με αντιδραστικές τροπολογίες που θα καταθέσει στη Βουλή τις επόμενες μέρες με στόχο να παρέμβει στην δράση και λειτουργία των συνδικάτων. Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει το έργο του ΣΥΡΙΖΑ με τους απεργοκτόνους νόμους που έφερε το 2018.

Σχεδιάζει τη νομιμοποίηση και επέκταση της κρατικής και εργοδοτικής παρέμβασης στα συνδικάτα, την κατάργηση των καταστατικών των σωματείων, και το φακέλωμα των συνδικαλισμένων εργαζομένων. Θα βοηθούν την εργοδοσία να μην προσλαμβάνει «ενοχλητικές φωνές», θα φακελώνουν συνολικά τη συνδικαλιστική δράση, καταργώντας στην ουσία τις συλλογικές διαδικασίες για τη λήψη αγωνιστικών κινητοποιήσεων όπως τις Γενικές Συνελεύσεις. Θέλουν να αδυνατίσουν οι συλλογικές διαδικασίες, ο διάλογος και η αντιπαράθεση μέσα στο εργατικό κίνημα, θέλουν τους εργαζόμενους αποκομμένους, χωρίς ζωντανή συμμετοχή στη συλλογική δράση.

Ειδικότερα: Προβλέπουν την καθιέρωση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την κήρυξη απεργίας από ένα σωματείο, ακόμα και για τις αρχαιρεσίες του. Η διάταξη αυτή, που στόχο έχει να βάλει περισσότερα εμπόδια στην κήρυξη απεργίας, αποτελεί συνέχεια προηγούμενου νόμου του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τα παραπάνω αναδεικνύεται περίτρανα ότι η άγρια αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική που συνεχίζει και η σημερινή κυβέρνηση γνωρίζει ότι θα βρει εμπόδια στην οργανωμένη ταξική απάντηση των εργαζομένων μέσα από τα συνδικάτα και σωματεία τους και για αυτό και σπεύδει να πάρει μέτρα.

Με την πλήρη αλλαγή του χαρακτήρα των σωματείων και το αυστηρό φακέλωμα των εργαζομένων στοχεύουν αποκλειστικά και μόνο στον περιορισμό της συλλογικής δράσης. Το ηλεκτρονικό φακέλωμα είναι το μέσο ώστε να γνωρίζει η εργοδοσία ανά πάσα ώρα και στιγμή ποιοι εργαζόμενοι είναι οργανωμένοι στα σωματεία τους, αν συμμετέχουν στις μαζικές συλλογικές διαδικασίες και στις συνελεύσεις, τι ψηφίζουν. Παίρνουν τα μέτρα τους για να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους, να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους από την πίεση των εργαζομένων. Είναι γελασμένοι! Δεν θα τους περάσει!

Τα συνδικάτα είναι οργανώσεις της εργατικής τάξης. Έχουν καταστατικά λειτουργίας με βάση τα οποία λειτουργούν, αποφασίζουν και οργανώνουν τη δράση τους. Δεν δίνουν λόγο ούτε στην εργοδοσία, ούτε στην κυβέρνηση! Λογοδοτούν στα μέλη τους, και στους εργαζόμενους που εκπροσωπούν.

Καλούμε τα ΔΣ όλων των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων οργανώσεων στην Ενέργεια να καταγγείλουν τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Να πάρουν απόφαση για αγωνιστική παρέμβαση όποτε τολμήσει η κυβέρνηση να παρέμβει ωμά στη δράση και τη λειτουργία των συνδικάτων, στο δικαίωμα στην απεργία!

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία. Ενωτικός, μαζικός, ταξικός αγώνας για το δικαίωμά μας στην οργάνωση και την απεργία!

Καταγγελία

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: