Καταγγελία για την καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους της ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ

ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΔΕΔΔΗΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

Την τελευταία εβδομάδα οι εργαζόμενοι της ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ στην εργολαβία δικτύου ΔΕΔΔΗΕ Περιοχή Πειραιά, βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων. Οι εργαζόμενοι στις καινούργιες εργολαβίες, «αναγκάστηκαν» να δεχτούν μειωμένα μεροκάματα, στη λογική ότι τουλάχιστον αυτά θα τα πληρώνονται στην ώρα τους. Όμως στην Περιοχή Πειραιά, εργολαβία που ανέλαβε η ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ, ήδη υπάρχει καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων.

Συνάδελφοι, απέναντι μας έχουμε τα αφεντικά και τα κόμματά τους, τα κόμματα του κεφαλαίου, που από κοινού συνεχίζουν την επίθεση στους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες.

 Αποδεικνύεται ότι με την «απελευθέρωση» των αγορών στον κλάδο της ενέργειας, μόνο δεινά έρχονται για τους εργαζόμενους. Όπου κι όποτε προχώρησε το άνοιγμα των αγορών, αυτό συνοδεύτηκε με επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Η πείρα μας είναι μεγάλη. Οι εργοδότες δεν χορταίνουν ποτέ, όσο κάνουμε πίσω τόσο τους ανοίγει η όρεξη. Αυτά τα προβλήματα θα ενταθούν ακόμα περισσότερο με την εφαρμογή των σχεδίων της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ.

Η «ανάπτυξη» που ευαγγελίζονται, πατάει πάνω στην απληρωσιά των εργαζομένων, την κατάργηση των Συμβάσεων, τις εργολαβίες, τα ελλιπή μέτρα ασφάλειας στην εργασία και τα εργατικά ατυχήματα. Έτσι θησαυρίζουν οι εργοδότες.

Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας παλεύει για να λυθεί το πρόβλημα των εργαζομένων. Ευθύνες πέρα από τους εργολάβους έχει και η διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ, η οποία ανέχεται να διαιωνίζεται αυτό το πρόβλημα. Η οικονομική κατάσταση των εργαζόμενων είναι ήδη επιδεινωμένη. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση.

Καμία αναμονή, καμία υποταγή! Μόνο με το δυνάμωμα του συνδικάτου, τη συμπόρευση με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ μπορούμε να απαντήσουμε στην οργανωμένη επίθεση της εργοδοσίας. Αυτό που δίνει λύση στα προβλήματά μας είναι η συσπείρωση στο Σωματείο, η οργανωμένη πάλη.

Καταγγελία

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: