Αλληλεγγύη στους εργολαβικούς εργαζόμενους στην ΔΕΠΑ

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 30 ΜΑΗ, ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ στα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ στην ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ στις 12 μ.μ (Κτήριο 13, Αίθουσα 106)

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους στους εργολάβους της ΔΕΠΑ, που δίνουν μέχρι σήμερα έναν παλληκαρήσιο αγώνα για το δικαίωμά τους σε σταθερή και μόνιμη εργασία.

Απευθυνόμαστε στους συναδέλφους και τους λέμε ότι είναι ήδη νικητές. Είναι νικητές, γιατί διεξάγουν έναν δίκαιο αγώνα για τη ζωή τους, για τις οικογένειές τους, γιατί πήραν την υπόθεση οι ίδιοι στα χέρια τους και έδειξαν τη δύναμή τους.

Γιατί αντιστέκονται στην εκμετάλλευση, στην κοροϊδία, στον εμπαιγμό και της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που τους θέλουν «ευκαιριακούς» και «αναλώσιμους», ώστε να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των εργοδοτών.

Οι εργαζόμενοι, μέσα από την πάλη τους, μπορούν να βγάλουν οι ίδιοι τα συμπεράσματά τους. Μπορούν να κατανοήσουν σήμερα ότι απέναντί τους έχουν την κυβέρνηση, την εργοδοσία και τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, που από κοινού δουλεύουν όλοι μαζί κόντρα στα συμφέροντα των εργαζόμενων.

Μπορούν να κατανοήσουν ότι τα δικά τους όπλα είναι η ενότητά τους, η συλλογική πάλη και διεκδίκηση, η αλληλεγγύη που δέχτηκαν από τα ταξικά συνδικάτα και Ομοσπονδίες, από άλλους εργαζόμενους του κλάδου. Ακριβώς γιατί ο αγώνας τους έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, έχει φοβίσει την εργοδοσία, η οποία κάνει πλέον ένα βήμα παραπέρα και επιστρατεύει όλα τα μέσα για να καταστείλει τον αγώνα τους.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τη διοίκηση της ΔΕΠΑ, οι οποίοι βάζουν τους εργολάβους να κινηθούν νομικά ενάντια στην απεργία των εργαζομένων και σέρνουν τους εργαζόμενους και τα Σωματεία στα δικαστήρια, σε μια απόπειρα να ποινικοποιήσουν τον αγώνα τους και να βγάλουν παράνομη την απεργία.

Αφού δεν έκαμψαν την αγωνιστικότητα των συναδέλφων μας με τις απειλές και τις κούφιες υποσχέσεις, επιστρατεύουν και τη δήθεν ανεξάρτητη «δικαιοσύνη».

Μάλιστα στο σκεπτικό που αναπτύσσουν στο εξώδικο αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι θέλουν το κακό των συγκεκριμένων επιχειρήσεων των εργολάβων, καθώς αν οι εργαζόμενοι γίνουν μόνιμοι, οι εργοδότες τους θα χάσουν την εργολαβία και θα κλείσουν! Αποδεικνύεται ότι για αυτούς τελικά αγωνιούν και όχι για τους εργαζόμενους.

Ο αγώνας των εργαζομένων για μόνιμη εργασία για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, είναι πέρα για πέρα δίκαιος!

Δυναμώνουμε τη συμπαράστασή μας και θα είμαστε στο πλευρό τους στη συνέχεια του αγώνα τους!

Ανακοίνωση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: