Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων της ΔΕΠΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Οι εργαζόμενες και εργαζόμενοι που συσπειρωνόμαστε στο Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας χαιρετίζουμε τις κινητοποίησες ενάντια στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ. Στηρίζουμε την κινητοποίηση των εργαζομένων τη Δευτέρα 20/05/2019 στις 9:00 π.μ. στη ΔΕΠΑ.

Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας καλεί σε συσπείρωση και κοινό αγώνα τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στην ηλεκτρική ενέργεια, στα πετρέλαια, στο φυσικό αέριο, ανεξάρτητα εργοδότη, (μητρικές & θυγατρικές εταιρείες, κοινοπραξίες που ήρθαν και έρχονται, εργολάβους), εργασιακής σχέσης (μόνιμοι, συμβασιούχοι, εργολαβικοί, δανειζόμενοι, ενοικιαζόμενοι), και ειδικότητας (εργάτες, τεχνικοί, υπάλληλοι γραφείου, επιστήμονες).

Μέχρι σήμερα μετράμε δεκάδες περιπτώσεις παρέμβασης ενάντια σε κρούσματα εργοδοτικού εκφοβισμού, πίεσης σε εργολάβους και διοικήσεις για την πληρωμή δεδουλευμένων, για να παρθούν πίσω απολύσεις, να ανανεωθούν συμβάσεις, να τηρούνται οι κανόνες Υγείας και Ασφάλειας, να σταματήσουν τα ωράρια «λάστιχο», να αυξηθούν οι μισθοί, να παρεμποδιστούν διακοπές ρεύματος, για φτηνή ενέργεια για το λαό.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Μπορούμε να βάλουμε εμπόδια στα σχέδια που έχουν για το χώρο του φυσικού αερίου και συνολικά για την ενέργεια Ε.Ε., κεφάλαιο και κυβερνήσεις και να παλέψουμε για τα δικά μας συμφέροντα. Στα δύσκολα που έρχονται υπάρχει στήριγμα, υπάρχει προοπτική και δυνατότητα ανατροπής. Βρίσκεται στην ενότητα και την πάλη των εργαζόμενων, με στόχο έναν αποκλειστικά δημόσιο, ενιαίο φορέα ενέργειας που θα αποτελεί λαϊκή περιουσία και θα λειτουργεί προς όφελός μας. Όπου η ενέργεια θα αποτελεί λαϊκό αγαθό και όχι πανάκριβο εμπόρευμα. Όπου θα είναι εξασφαλισμένη η μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Η εργοδοσία και οι εργατοπατέρες καλλιεργούν την πολυδιάσπαση με πολυάριθμα σωματεία και ενώσεις στο φυσικό αέριο. Την δική μας ενότητα και δράση φοβούνται η εργοδοσία και ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός, παλιός και νέος.

Στην ενότητα η δύναμή μας. Στον αγώνα η προοπτική!

Ανακοίνωση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: