Τέσσερα χρόνια από το εργοδοτικό έγκλημα στα ΕΛΠΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ 8ης ΜΑΗ 2015

 

Συνάδελφοι,

Φέτος συμπληρώνονται 4 χρόνια από το εργοδοτικό έγκλημα στο διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο. Ο απολογισμός βαρύς, με 4 συναδέλφους να καταλήγουν νεκροί.

Η αναφορά σε αυτό το εργοδοτικό έγκλημα, δεν πρέπει να έχει το χαρακτήρα μνημόσυνου. Είναι ουσιαστικό να βγούνε συμπεράσματα για τον αγώνα και τον προσανατολισμό του στο σήμερα. Είναι ζωτικής σημασίας ο αγώνας μέσα στα εργοστάσια για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας και των διαδικασιών, την τήρηση του ωραρίου και της εργατικής νομοθεσίας, την παροχή των ΜΑΠ, αλλά και την τακτική, ουσιαστική επιθεώρηση και συντήρηση του εξοπλισμού.

Η καλύτερη τιμή προς τους νεκρούς της τάξης μας, είναι ο αγώνας για να μη ξαναθρηνήσουμε νεκρούς εργάτες στο βωμό της κερδοφορίας.

Παλεύουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά, κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, των υπερωριών και της εντατικοποίησης. Δεν κάνουμε πίσω στις πιέσεις της εργοδοσίας, για παράκαμψη της νομοθεσίας και των διαδικασιών. Δεν δουλεύουμε με ρίσκο την υγεία μας και την ζωή μας.

Δυναμώνουμε το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας, τον ταξικό πόλο στο συνδικαλιστικό κίνημα, ενισχύουμε τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και διεκδικούμε:

  • Να εκπονηθούν ολοκληρωμένες μελέτες εκτίμησης επικινδυνότητας και ανάλογα σχέδια έκτακτης ανάγκης για τις βιομηχανικές περιοχές σε περίπτωση ατυχήματος.
  • Να ιδρυθεί κρατικό σώμα Τεχνικών Ασφαλείας και Γιατρών Εργασίας και ένταξή τους αποκλειστικά στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Κατάργηση των ΕΞΥΠΠ.
  • Να ενισχυθούν ουσιαστικά το ανθρώπινο δυναμικό και η υλικοτεχνική υποδομή του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και των άλλων ελεγκτικών μηχανισμών.
  • Να ενισχυθούν οι υπάρχουσες νοσοκομειακές δομές με προσωπικό και εξοπλισμό (Θριάσιο Νοσοκομείο, Αττικό κλπ.), να δημιουργηθούν νέες, όπου είναι απαραίτητο.

Ανακοίνωση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: