Για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Φυσικό Αέριο

Ανακοίνωση για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Φυσικό Αέριο

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Δηλώνουμε τη στήριξή μας στον αγώνα των εργαζομένων μέσω εργολάβου στον όμιλο της ΔΕΠΑ και στον ΔΕΣΦΑ, που παλεύουν για  μόνιμη και σταθερή δουλειά, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, απέναντι στην εργοδοσία και την κυβέρνηση. Στηρίζουμε τις μορφές αγώνα που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι επιλέγουν απέναντι στην εργοδοσία και την κυβερνητική πολιτική.

Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση την Τρίτη 19.02.2019 στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) στις 5:15 μ.μ.

Συνάδελφοι, είναι ώρα να κάνουμε πέρα τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που δεν θέλουν να οργανώσουν κίνημα απέναντι στην εργοδοσία, που συνδιαλέγονται με αυτήν και με τις κυβερνήσεις. Η επίθεση της εργοδοσίας και κυβέρνησης είναι ενιαία και συντονισμένη. Η εργολαβοποίηση, η εντατικοποίηση της εργασίας, οι κενές θέσεις που καλύπτονται με υπερωριακή εργασία είναι ζητήματα που απαιτούν την ενιαία απάντηση των εργαζομένων, ενωμένων, ασχέτως από τη σχέση εργασίας τους.

Μόνο με το δυνάμωμα του αγώνα κόντρα σε κυβέρνηση και κεφάλαιο μπορούμε να αναχαιτίσουμε την επίθεση που δεχόμαστε, να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν, έχοντας σαν γνώμονα τις δικές μας ανάγκες και όχι την ανάγκη του κεφαλαίου για κερδοφορία.

Διεκδικούμε:

  • Μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων που δουλεύουν μέσω εργολάβου. Κατάργηση των εργολαβιών.
  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.
  • Καμία ιδιωτικοποίηση στον κλάδο της Ενέργειας.
  • Αποκλειστικά δημόσιο κρατικό φορέα ενέργειας με τις επιχειρήσεις να λειτουργούν προς όφελος του λαού.
  • Κατάργηση τουΕιδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) και του ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο για οικιακή χρήση.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά σε σύσκεψη για τις εξελίξεις στον κλάδο του φυσικού αερίου και για την δράση μας στα γραφεία του Κλαδικού Συνδικάτου, Αριστοτέλους 11-15, 5ος όροφος, την Πέμπτη 21.02.2019 στις 6:00 μ.μ.

Ανακοίνωση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: