Ανακοίνωση για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον κλάδο της ενέργειας

Ανακοίνωση για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον κλάδο της ενέργειας

Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΠΟΕ, την Τρίτη 18 Δεκέμβρη. Δηλώνουμε τη στήριξή μας στον αγώνα όλων των εργαζομένων στον κλάδο της ενέργειας που παλεύουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, απέναντι στην εργοδοσία και την κυβέρνηση. Στηρίζουμε τις μορφές αγώνα που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι επιλέγουν απέναντι στην εργοδοσία και την κυβερνητική πολιτική.

Συνάδελφοι, οι διαφορετικές εργασιακές σχέσεις, η εργασία μέσω εργολαβιών και οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου είναι μέσα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και ταυτόχρονα εργαλεία χτυπήματος των εργασιακών δικαιωμάτων. Για αυτό το λόγο οι εργοδότες, με τη στήριξη της κυβέρνησης, διευρύνουν το θεσμό της εργολαβίας.

Η επίθεση της εργοδοσίας και κυβέρνησης είναι ενιαία και συντονισμένη. Η εργολαβοποίηση, η εντατικοποίηση της εργασίας, οι κενές θέσεις που καλύπτονται με υπερωριακή εργασία είναι ζητήματα που απαιτούν την ενιαία απάντηση των εργαζομένων, ενωμένων, ασχέτως από τη σχέση εργασίας τους. Καταγγέλλουμε τη στάση των συνδικαλιστικών ηγεσιών που ενώ προκήρυξαν 24ωρη απεργία σε επίπεδο Ομοσπονδίας, στα πρωτοβάθμια σωματεία είτε προκήρυξαν στάσεις εργασίας είτε πήραν απόφαση για μη συμμέτοχη στην απεργία.

Συνάδελφοι, είναι ώρα να κάνουμε πέρα τις συμβιβασμένες και ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που δεν θέλουν να οργανώσουν κίνημα απέναντι στην εργοδοσία. Το «διεκδικητικό πλαίσιο» που έχουν άλλωστε, ταυτίζεται με τα συμφέροντα των εργοδοτικών ενώσεων και τις επιδιώξεις της κυβέρνησης.

Είναι επιτακτικό όσο ποτέ οι εργαζόμενοι να οργανωθούν στο Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας, να εμπιστευτούν τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Να βάλουν μπροστά τις δικές τους ανάγκες, να παλέψουν για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Διεκδικούμε:

  • Μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων που δουλεύουν μέσω εργολάβου. Κατάργηση των εργολαβιών.
  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.
  • Καμία ιδιωτικοποίηση στον κλάδο της Ενέργειας.
  • Αποκλειστικά δημόσιο κρατικό φορέα ενέργειας με τις επιχειρήσεις να λειτουργούν προς όφελος του λαού.
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) και του ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο για οικιακή χρήση.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν την ίδια μέρα, Τρίτη 18 Δεκέμβρη, στις 6:30 μ.μ. στην Ομόνοια, στο συλλαλητήριο που καλούν τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό που καταθέτει η κυβέρνηση.

Ανακοίνωση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: