Πανεργατική Απεργία 28 Νοέμβρη

Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ

Συμμετέχουμε μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις με το ΠΑΜΕ

Όλοι στη σύσκεψη του Σωματείου για την προετοιμασία της απεργίας την Τετάρτη 21 Νοέμβρη 6:30 μ.μ. στα γραφεία μας

 

Μπροστά στη νέα επίθεση στα δικαιώματα και τη ζωή των εργαζομένων να απαντήσουμε αγωνιστικά

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η θριαμβολογία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το «τέλος των μνημονίων» δεν κρύβει τη ζοφερή πραγματικότητα που ζουν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι σήμερα. Τους πανηγυρισμούς και τις φιέστες της κυβέρνησης, ακολουθούν τώρα οι προεκλογικού τύπου υποσχέσεις, ότι τάχα δεν θα κοπούν οι συντάξεις, θα δοθούν αναδρομικά και άλλα ευφάνταστα. Φτάνει πια στον εμπαιγμό, να μας παίρνουν δέκα και να μας δίνουν πίσω ένα, βαφτίζοντάς το κοινωνική πολιτική!

Κανείς να μην πιστέψει τα ψέματα και τις απάτες της κυβέρνησης!

Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης, δικαιολογούνται μόνο για μια της «επιτυχία»: σε συνθήκες οικονομικής ανάπτυξης για το κεφάλαιο έχει εξασφαλίσει τσεκουρωμένα δικαιώματα για τους εργαζόμενους και τη μέγιστη δυνατή κερδοφορία για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Έχει αφήσει ανέπαφους τους 700 και πλέον μνημονιακούς νόμους, έχει προχωρήσει σε απανωτές μειώσεις συντάξεων, ενώ είναι δεσμευμένη για νέα αντιλαϊκά μέτρα. Πανηγυρίζει επειδή με το νόμο Αχτσιόγλου – Βρούτση θα καθορίζει τον κατώτατο μισθό με υπουργική απόφαση, που θα λαμβάνει υπόψη της την ανταγωνιστικότητα και τις αντοχές της κερδοφορίας του κεφαλαίου, παρακάμπτοντας τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Ακόμα, πανηγυρίζουν για την καλή τους «φιλία» με τους Αμερικάνους και τους Ισραηλινούς μακελάρηδες των λαών. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε μια απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση, εξυπηρετώντας έτσι αμερικάνικα και άλλα μονοπώλια στην εξόρυξη των υδρογονανθράκων, παραδίδοντάς τους πλήρη δικαιώματα σε αυτά. Παράλληλα, εμπλέκουν τη χώρα πιο βαθιά σε αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς και το λαό της στη δίνη των εξελίξεων, σε μια περίοδο που όλοι ακονίζουν τα μαχαίρια τους για το μοίρασμα της λείας.

Στον τομέα της ενέργειας η ιδιωτικοποίηση των επιχειρήσεων προχωράει. Στο ΔΕΣΦΑ, στη ΔΕΠΑ, στα ΕΛΠΕ, η κυβέρνηση πασχίζει να ικανοποιήσει την ανάγκη του μεγάλου κεφαλαίου για την ολοκληρωτική απελευθέρωση της ενέργειας, ώστε να του εξασφαλίσει νέα πεδία κερδοφορίας, ευνοϊκό έδαφος επενδύσεων, αφού έχει ήδη δημιουργήσει και τις σχετικές προϋποθέσεις  με όλα τα αντεργατικά μέτρα που έχει ψηφίσει.

Στη ΔΕΗ το κυνήγι των οφειλετών μεγαλώνει, με διακοπές ρεύματος σε νοικοκυριά (ακόμα και σε αυτά με αναπήρους) τα οποία δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην πανάκριβη τιμή του ρεύματος. Η ΔΕΗ, την ίδια στιγμή που ισχυρίζεται πως είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για εκείνη η είσπραξη από τα νοικοκυριά, προχωράει στην εξαγορά εταιρείας στην ΠΓΔΜ, παίζοντας ενεργό ρόλο στις γεωπολιτικές κινήσεις στα Βαλκάνια. Ταυτόχρονα φέρεται να σχεδιάζει 6000 απολύσεις εργαζομένων το επόμενο διάστημα.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Στο συνδικαλιστικό κίνημα, το τελευταίο διάστημα, υπάρχει σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα σε δυο στρατηγικές. Από τη μια αυτή της αγωνιστικής διεκδίκησης και από την άλλη, αυτή της στήριξης των αναγκών του κεφαλαίου για μέγιστη κερδοφορία. Οι δυνάμεις που έχουν την πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ, (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ) παίζανε το γαϊτανάκι με τις ημερομηνίες για την απεργία, με αποκλειστικό σκοπό να δημιουργήσουν σύγχυση στους εργαζόμενους. Άλλες ημερομηνίες ψήφιζαν στα Εργατικά Κέντρα, άλλες προτείναν στη ΓΣΕΕ. Η αλήθεια για το πως σκέφτονται, κρύβεται στα δικά τους λόγια στην προτελευταία συνεδρίαση της ΓΣΕΕ, όπου διατύπωναν με περισσό θράσος πως δεν υπάρχει λόγος για απεργία.

Δεν θέλανε να γίνει απεργία! Θέλουν σιγή νεκροταφείου, να μην διαταράσσεται η κερδοφορία του κεφαλαίου! Συρθήκαν στο να εξαγγείλουν απεργία, κάτω από την πίεση του εργατικού κινήματος και τις εκατοντάδες αποφάσεις Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και Σωματείων. Καμία εμπιστοσύνη στους Παναγόπουλους κάθε απόχρωσης. Γυρίστε την πλάτη στους εργατοπατέρες, ενισχύστε το ΠΑΜΕ, ενισχύστε το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας. Ενισχύστε τη γραμμή της σύγκρουσης και της διεκδίκησης στο εργατικό κίνημα, ενισχύστε την πάλη για την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών.

Την Τετάρτη 28 Νοέμβρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Καμία ιδιωτικοποίηση στον κλάδο της Ενέργειας – αποκλειστικά δημόσιος κρατικός φορέας ενέργειας με τις επιχειρήσεις να λειτουργούν προς όφελος του λαού.
  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Κατάργηση των εργολαβιών.
  • Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου – Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751€. Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) και του ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο για οικιακή χρήση.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Να σταματήσουν όλες οι διώξεις!
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
  • Απαιτούμε, εδώ και τώρα, υποδομές αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης για να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή, να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι.
  • Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Ανακοίνωση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: