Ανακοίνωση για την πανεργατική απεργία στις 30 Μάη

ΑΠΕΡΓΙΑ 30 Μάη 2018

ΟΛΟΙ στις ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ του ΠΑΜΕ

Στην ΑΘΗΝΑ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ στις 10:30 π.μ.

Στην ΕΛΕΥΣΙΝΑ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΟΥ στις 10:00 π.μ.

 

Η επίθεση της εργοδοσίας και της κυβέρνησης απέναντι στην εργατική τάξη οξύνεται με κάθε μέσο. Χτυπάνε τις Συλλογικές Συβάσεις, το δικαίωμα στην απεργία, ιδιωτικοποιούν περαιτέρω τις επιχειρήσεις στον κλάδο της ενέργειας, τη ΔΕΗ, τα ΕΛΠΕ, το ΔΕΣΦΑ. Τα μέτρα απέναντι στους εργαζόμενους είναι εδώ για να μείνουν.

Οποιαδήποτε, συζήτηση περί εξόδου από τα μνημόνια είναι παραπλανητική και στοχεύει να αποκοιμίσει το εργατικό κίνημα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κοροϊδεύει όταν λέει ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια. Κρύβει ότι οι αντεργατικοί-αντιλαϊκοί νόμοι που ψηφίστηκαν στο πλαίσιο των μνημονίων παραμένουν κι ότι τα μνημονιακά μέτρα θα εφαρμόζονται αυτόματα. Κρύβει ότι θα φέρει 88 νέα προαπαιτούμενα για να κλείσει την 4η αξιολόγηση.

Όπως φαίνεται από τη συζήτηση της ομάδας εργασίας του Γιούρογκρουπ, για τα μέτρα της 4ης αξιολόγησης και κάποιες ουρές της 3ης, στόχοι είναι η διεύρυνση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, η υλοποίηση και επέκταση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, νέες παρεμβάσεις στην αγορά Ενέργειας, καθώς και μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση.

Η εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού για το α’ τετράμηνο απεικονίζει αυξημένο πρωτογενές πλεόνασμα, στα 2,3 δις € από 1,7 που ήταν πέρυσι, προερχόμενο από τη μείωση κατά 1,1 δις €, κυρίως δαπανών για υγεία-πρόνοια, παιδεία, έργα λαϊκής προστασίας κλπ, σε συνδυασμό με την άγρια άμεση και έμμεση φορολογία των λαϊκών στρωμάτων. Από εκεί προέρχονται τα ματωμένα πλεονάσματα!

Ακόμη, από 1/1/2019 οι συντάξεις πετσοκόβονται γι’ άλλη μια φορά, καταργούνται επιδόματα που τυχόν παίρνει ο συνταξιούχος, και παγώνουν μέχρι το 2022. Οι περικοπές στις συντάξεις υπολογίζονται στα 7,8 δις € για την τριετία 2019-2021.

Την ίδια στιγμή, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δένει πιο σφιχτά τη χώρα και το λαό στο άρμα του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστικών ενώσεων. Μετατρέπει την Ελλάδα σε μια απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση. Συμμετέχει σε όλες τις επιχειρήσεις εκτός συνόρων, κι ας ισχυρίζεται το αντίθετο. Παίζει το παιχνίδι της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση των επιδιώξεων ντόπιων και ξένων επιχειρηματικών ομίλων.

Οι πλειοψηφίες στη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κι από κοντά οι δυνάμεις που τις στηρίζουν στους τόπους δουλειάς, στηρίζουν ξεδιάντροπα με κάθε τρόπο την αντιλαϊκή λαίλαπα. Αρνήθηκαν και καταψήφισαν την πρόταση του ΠΑΜΕ, το Γενάρη, για απεργία ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που χτυπούσε το δικαίωμα στην απεργία. Πολέμησαν την απεργία στις 12 Γενάρη που κήρυξαν Ομοσπονδίες και Συνδικάτα, με το πρόσχημα ότι είναι του ΠΑΜΕ. Τώρα, πήραν απόφαση για απεργία στις 30 Μάη με «πλαίσιο αιτημάτων» που θα ζήλευαν οι βιομήχανοι. Είναι υπέρ της ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, των ιδιωτικοποιήσεων με καλούς όρους πώλησης. Ζητάνε τη σύνδεση της εκπαίδευσης, του επαγγελματικού προσανατολισμού με τις απαιτήσεις του κεφαλαίου. Επιδιώκουν να σύρουν τους εργάτες και τα λαϊκά στρώματα σε νέες θυσίες για να αβγαταίνουν τα κέρδη τους οι βιομήχανοι!

Συνάδελφοι έχουμε πείρα! Κανείς τίμιος εργάτης να μη δείξει ανοχή στη βαρβαρότητα της «δίκαιης ανάπτυξης» που αναμασούν κυβέρνηση και εργοδοτικοί συνδικαλιστές. Η σημερινή αρνητική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στους χώρους δουλειάς και στη ζωή μας, δεν αλλάζει σκύβοντας το κεφάλι και καταπίνοντας τα νέα κυβερνητικά παραμύθια. Γυρνάμε τις πλάτες μας στις συμβιβασμένες εργοδοτικές συνδικαλιστικές πλειοψηφίες.

Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τη ζωή μας! Συσπειρωνόμαστε στο Σωματείο. Πυκνώνουμε τις γραμμές του συνδικάτου μας και του ΠΑΜΕ. Βγαίνουμε στην αντεπίθεση! Είναι επιτακτικό να δυναμώσει η γραμμή της ανυπακοής και της αντίστασης στο εργατικό κίνημα. Ακόμα περισσότεροι, οργανωνόμαστε, προετοιμάζουμε την απάντησή μας, χαράζουμε το δρόμο της αντεπίθεσης.

Στις 30 Μάη απεργούμε με τα δικά μας αιτήματα, για τις δικές μας ανάγκες!

  • Παλεύουμε ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
  • Απαιτούμε εδώ και τώρα την απεμπλοκή της χώρας απ’ τα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
  • Απαιτούμε να πάψει τώρα το έγκλημα και η σφαγή εναντίον του Παλαιστινιακού λαού.
  • Απαιτούμε αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα.
  • Διεκδικούμε επαναφορά της υποχρεωτικότητας των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  • Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ, κανένας κάτω από 751 € βασικό μισθό!
  • Κανένας ανασφάλιστος. Μέτρα προστασίας, υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί των λαϊκών κατοικιών! Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
  • Να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση του κλάδου της ενέργειας. Αγωνιζόμαστε για ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο φορέα ενέργειας στην υπηρεσία του λαού!
  • Διεκδικούμε φθηνό ρεύμα για το λαό. Φθηνά καύσιμα για το λαϊκό νοικοκυριό και τους αυταπασχολούμενους, κατάργηση των ειδικών φόρων στα καύσιμα.

ΟΛΟΙ στις ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ του ΠΑΜΕ

Στην ΑΘΗΝΑ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ στις 10:30 π.μ.

Στην ΕΛΕΥΣΙΝΑ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΟΥ στις 10:00 π.μ.

Ανακοίνωση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: