Καταγγελία για τις διώξεις στελεχών του Εργατικού Κέντρου Λάρισας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

για τις διώξεις στελεχών του Εργατικού Κέντρου Λάρισας

Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις και στρέφεται ενάντια σε συνδικαλιστές και Σωματεία, τα οποία αντιδρούν στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών.

Η ίδια η κυβέρνηση ψήφισε τροπολογία που μετατρέπει σε «ιδιώνυμο» την αγωνιστική δράση για την προστασία της λαϊκής κατοικίας. Σε άμεση ανταπόκριση οι εισαγγελικές αρχές προχωρούν στην εφαρμογή της και με τη συνδρομή της αστυνομίας προχωρούν σε ποινική δίωξη σε βάρος του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και άλλων 6 διαδηλωτών που συμμετείχαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια στις 10 Γενάρη 2018.

Αυτή η ενέργεια δείχνει ξεκάθαρα, σε συνδυασμό με την πρόσφατη καταστολή κινητοποίησης ενάντια στις κατασχέσεις σε συμβολαιογραφείο στο κέντρο της Αθήνας, ότι κυβέρνηση, αστική δικαιοσύνη και δυνάμεις καταστολής, δρουν συντονισμένα για να εξυπηρετήσουν τις επιδιώξεις και τα κέρδη των τραπεζιτών.

Με τέτοιες ενέργειες, δεν θα καταφέρουν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και το εργατικό – λαϊκό κίνημα. Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους!

Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να σταθούν αλληλέγγυοι στον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και των υπολοίπων έξι διαδηλωτών, που διώκονται. Απαντάμε με ένταση του αγώνα ενάντια σε εργοδοσία και κυβέρνηση, για την προστασία της λαϊκής κατοικίας.

Καλούμε και τα υπόλοιπα Σωματεία του Κλάδου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους.

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη

Προστασία τις λαϊκής κατοικίας με νόμο

Κάτω τα χέρια απ’ του λαού το βιός

Καταγγελία

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: