Καταγγελία για την ποινικοποίηση συνδικαλιστικής δράσης στη ΔΕΗ ΑΕ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας εκφράζει την αλληλεγγύη του στο συνάδελφο Τεντσογλίδη Ηλία, που τιμωρήθηκε από το πειθαρχικό της ΔΕΗ Α.Ε. με 4 μήνες αργία (είχαν προηγηθεί οι τιμωρίες 3 συναδέλφων με μικρότερες ποινές) διότι τόλμησε με τους συναδέλφους του να προχωρήσουν σε κινητοποίηση κατά τη διάρκεια επίσκεψης του προέδρου της ΔΕΗ ΑΕ, κ. Παναγιωτάκη στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, με σκοπό να του μεταφέρουν τα αιτήματά τους.

Αποδεικνύεται ότι οι εσωτερικοί κανονισμοί και τα πειθαρχικά συμβούλια (στη ΔΕΗ αλλά και σε άλλες επιχειρήσεις στον Κλάδο της Ενέργειας), είναι μηχανισμοί επιβολής της θέσης της εταιρείας. Όποιος δεν πειθαρχεί σε αυτή, γεύεται τις ποινές για να «συμμορφωθεί».

Το παραπάνω γεγονός είναι ενδεικτικό για το πώς οραματίζονται την «Ανάπτυξη» στη νέα εποχή της απελευθέρωσης της Ενέργειας, που στην ουσία απελευθερώνει την επιθετικότητα προς τους εργαζόμενους, αφού η ΔΕΗ Α.Ε πετσοκόβει μισθούς, απολύει εργαζόμενους στα οκτάμηνα, ευθύνεται για εργατικά ατυχήματα, λειτουργεί σαν δουλέμπορος στις εργολαβίες, εφαρμόζει την σαλαμοποίηση των εργαζόμενων εφαρμόζοντας ατομικές συμβάσεις κ.α.

Επιχειρούν να επικρατεί σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, να μην υπάρχει αντίθετη άποψη και δράση για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη! Έχουμε εμπειρία και αντοχή σ’ αυτές τις μεθοδεύσεις. Το εργατικό κίνημα θα απαντήσει όπως πρέπει. Με δυνάμωμα της παρέμβασής μας στους χώρους δουλειάς, δυνάμωμα των Σωματείων μας και της γραμμής αντιπαράθεσης με την εργοδοσία.

Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας καταγγέλλει τις παραπάνω μεθοδεύσεις και απαιτούμε την απόσυρση της εκδικητικής ποινής. Διεκδικούμε σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου με ασφαλείς συνθήκες εργασίας, καθώς και μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος.

Καταγγελία

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: