Καταγγελία για απολύσεις στην General Electric

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ GENERAL ELECTRIC

 

Το κλαδικό σωματείο ενέργειας καταγγέλλει τη διοίκηση της General Electric η οποία χρησιμοποιώντας όλους τους αντεργατικούς νόμους της τωρινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων συνεχίζει τις απολύσεις των εργαζομένων χωρίς κανένα ενδοιασμό.

Από την πρώτη στιγμή χρησιμοποίησε όλα τα μέσα που της δίνονται από το νομοθετικό πλαίσιο, μέσω επαναλαμβανόμενων συμβάσεων εργασίας, μέσω περαιτέρω εργολαβοποίησης του προσωπικού, ενάντια στη μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα, και τελικά με απολύσεις.

Σκοπός της εταιρείας, όπως και κάθε εταιρείας, είναι να συνεχίσει να κερδίζει από τον ιδρώτα των εργαζόμενων. Το ίδιο άλλωστε γίνεται και σε άλλες χώρες όπου κλείνει εργοστάσια, το ίδιο έγινε σε άλλους ομίλους του κλάδου (ΑΒΒ, Siemens, Alstom, Schneider κτλ), το ίδιο γίνεται σε άλλους κλάδους στην Ελλάδα και διεθνώς.

Με αυτό το σκεπτικό κυβέρνηση και εργοδοσία συνεχίζουν το παραπέρα τσάκισμα των όποιων δικαιωμάτων έχουν απομείνει σε μισθούς, ασφαλιστικά και προνομιακά επιδόματα. Η «3η αξιολόγηση», εξάλλου, στόχο έχει να βάλει περισσότερα εμπόδια έτσι ώστε να καμφθεί η αντίδραση των εργαζόμενων, να περιοριστούν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Απαιτούμε:

  1. Να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις

  2. Να σταματήσουν άμεσα οι σχεδιασμοί για παραπέρα απολύσεις και μείωση προσωπικού

  3. Να εξασφαλιστεί μόνιμη και σταθερή δουλεία για όλους τους εργαζόμενους

Καταγγελία

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: