Δελτίο Τύπου για ΔΕΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΔΕΗ

 

Συνάδελφοι,

Όλα δείχνουν ότι υπάρχει συμφωνία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τους δανειστές για την πώληση μονάδων παραγωγής της ΔΕΗ. Σ’ αυτή την εξέλιξη συμφωνεί και η αξιωματική αντιπολίτευση της ΝΔ. Αποτελεί ένα παραπέρα βήμα στην ιδιωτικοποίηση του κλάδου της ενέργειας, βάσει των οδηγιών της ΕΕ και των απαιτήσεων του μεγάλου κεφαλαίου.

Όποια και να είναι η τελική μορφή της διαδικασίας της ιδιωτικοποίησης, θα διασφαλίζει την κερδοφορία των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, ενώ ταυτόχρονα θα επιφυλάσσει νέα επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά και επιδείνωση στη ζωή της λαϊκής οικογένειας.

Εμείς οι εργαζόμενοι, δεν πρέπει να επιλέξουμε τον τρόπο της σφαγής μας. Δεν υπάρχει κάποιο «καλύτερο» σχέδιο ιδιωτικοποίησης, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Να μη δείξουμε καμία εμπιστοσύνη στις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, οι οποίες διαχρονικά στήριξαν και στηρίζουν την απελευθέρωση – ιδιωτικοποίηση.

Συνάδελφοι,

Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας, θα πάρει πρωτοβουλίες για την ενημέρωση των εργαζομένων για τις εξελίξεις στον κλάδο, θα μπει μπροστά στην οργάνωση της πάλης. Με ταξική συσπείρωση και ενότητα όλων των εργαζόμενων, παλεύουμε για την ακύρωση των σχεδίων τους, για την ακύρωση των νόμων για την απελευθέρωση.

Παλεύουμε για ενιαίο φορέα ενέργειας, ο οποίος θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Δίνουμε απάντηση με τη συμμετοχή μας, κάτω από τα πανό του Σωματείου μας, στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ την Παρασκευή 7 Απρίλη, στις 6:30 μμ στην Ομόνοια.

Δελτίο Τύπου για ΔΕΗ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: