Κοινή ανακοίνωση Κλαδικών Σωματείων Μετάλλου & Ενέργειας – Απεργία στις 8 Δεκέμβρη

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ στις ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ των ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ στις ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ

Αθήνα – Ομόνοια 10:30

Ελευσίνα – πλ. Ηρώων 10:30

Πειραιάς – πλ. Καραϊσκάκη 10:30

 

Συνάδελφοι,

Ο κατάλογος των νέων μέτρων είναι μακρύς. Ο νέος γύρος επίθεσης είναι αποφασισμένος εδώ και καιρό από την κυβέρνηση, το κουαρτέτο, ΕΕ και ΔΝΤ, τον ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις, τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Θέλουν με κάθε τρόπο ακόμα πιο φτηνά εργατικά χέρια. Θέλουν να καταργήσουν ότι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα και απαιτούν να μην υπάρχουν αντιδράσεις για να συνεχίζεται απρόσκοπτα η συντριβή των δικαιωμάτων του λαού, οι διαπραγματεύσεις με στόχο την αύξηση των κερδών τους.

Ακόμα περισσότερο η ανοχή, η αδράνεια, θα αξιοποιηθεί από τον ΣΕΒ, την κυβέρνηση και τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο για να εμφανίσουν και το λαό σύμφωνο και υποστηρικτή της άγριας αντεργατικής πολιτικής.

Μονόδρομος για εμάς η οργάνωση του αγώνα μέσα από τα συνδικάτα μας για την απόκρουση της νέας επίθεσης που ετοιμάζουν στην ζωή μας. Δεν θα σταματήσουν να παίρνουν μετρά σε βάρος της εργατικής τάξης εάν δεν τους σταματήσουμε.

Η λογική σφάξε με αγά μου να αγιάσω ή η λογική του μικρότερου κακού είναι το σκαλοπάτι πριν τη νέα σφαγή μας. Φτάνει πια η προσμονή ότι κάποιος σωτήρας θα έρθει να μας σώσει.

 

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

 

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ

 

Όλοι στην απεργία απαιτώντας τώρα :

  • Άμεση υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης με μισθό και μεροκάματο στο ύψος της τελευταίας Σύμβασης του 2009 – 2010 , υποχρεωτικά εφαρμόσιμη για όλους τους Εργοδότες. Συμβάσεις που θα επιβάλλουν απασχόληση αορίστου χρόνου και θα μειώνει στο ελάχιστο τις άλλες ελαστικές μορφές εργασίας.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους. Προστασία από την διακοπή των παροχών ρεύματος – νερού, προστασία από τους πλειστηριασμούς.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφτούν όλες οι ανάγκες του διυλιστηρίου.
  • Προσλήψεις όλων των εργολαβικών συναδέλφων.
  • Μετρά υγείας και ασφάλειας σε όλους τους χώρους.

 

ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΤΑΞΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!

 

Οι εργασίες από την 4η πανελλαδική συνδιάσκεψη του Π.Α.ΜΕ, επιβεβαιώνουν την ανάγκη μεγαλύτερης συσπείρωσης των εργαζομένων στα ταξικά συνδικάτα, την ενιαία πάλη των συνδικάτων ανά κλάδο και συσπείρωσης όλων των λαϊκών στρωμάτων σε ένα ισχυρό ταξικό μέτωπο που πλώρη έχει την σύγκρουση με τα μονοπώλια και τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής, δηλαδή την μήτρα που γεννά την εκμετάλλευση και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Ταξική αναμέτρηση των πολλών που παράγουν τον πλούτο απέναντι στους λίγους που τον καρπώνονται.

Συνέλευση εργαζομένων στα διυλιστήρια Ασπροπύργου για το εργοδοτικό έγκλημα
Συνέλευση εργαζομένων στα διυλιστήρια Ασπροπύργου για το εργοδοτικό έγκλημα

Συνάδελφοι,                                                                                               

Τα συνδικάτα μας, δεν έβαλαν και δεν θα βάλουν ποτέ νερό στο κρασί τους, δεν μπορεί να τα βάλει στο τσεπάκι της η εργοδοσία. Σε όλους τους χώρους, αλλά ιδιαίτερα στα μεγάλα εργοστάσια που τη δεδομένη στιγμή το πάνω χέρι το έχει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, όπως και στα ΕΛΠΕ, η μάχη που δίνουν τα συνδικάτα μας και οι συνάδελφοι που συσπειρώνονται με την ταξική γραμμή απέναντι στην εργοδοσία την κυβερνητική πολιτική και τους μηχανισμούς της είναι πολύ σκληρή, είναι άνιση και απαιτεί πίστη και αυταπάρνηση.

Η εργοδοσία των ΕΛΠΕ θορυβήθηκε από την συσπείρωση των εργολαβικών εργαζόμενων το προηγούμενο διάστημα στο συνδικάτο μετάλλου, την πάλη για τη μη αποδοχή μείωσης που προσπαθούσε να επιβάλει ο εργολάβος, τη ζύμωση που γινόταν για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, την ανάγκη που δυνάμωνε ότι μόνιμοι και εργολαβικοί πρέπει να παλέψουν πλάι πλάι για τα δικαιώματα τους.

Πάρθηκαν μέτρα από την πλευρά της εργοδοσίας και των μηχανισμών της για να εμποδίσει αυτήν την εξέλιξη. Ένα από αυτά είναι η ίδρυση ενός αντιδραστικού σωματείου ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ, το οποίο εξυπηρετεί τη σημερινή πολιτική κατάσταση και τα θέλω της εργοδοσίας, ο ρόλος του είναι καθαρά διασπαστικός ανάμεσα στους εργαζόμενους αφού τους διαχωρίζει σε μόνιμους και εργολαβικούς.

Η πρεμούρα τους να αυτοπροσδιοριστούν ως εκπρόσωποι των εργαζόμενων αποκαλύπτει τον ρόλο τους.

Αυτός φαίνεται ξεκάθαρα από το κείμενο που κυκλοφορούν οι μηχανισμοί της εργοδοσίας, ότι τάχα μαζικά εργαζόμενοι έβαλαν την υπογραφή τους και ζητάνε να διαγράφουν από το συνδικάτο μέταλλου. Πέρα από το γεγονός ότι η νοθεία των υπογραφών είναι φανερή,  αποκαλυπτικό είναι επίσης ότι μια σειρά εργαζόμενοι που τάχα έβαλαν την υπογραφή τους για να διαγράφουν από το συνδικάτο μετάλλου, δεν είναι καν μέλη του. Το συνδικάτο μετάλλου θα πάρει όλα τα μέτρα που χρειάζονται για να διασφαλίσει το κύρος του. Οι προσπάθειες τους θα πέσουν στο κενό.

Τα συνδικάτα μας, καλούμε τους συναδέλφους σε ενιαίο αγώνα. Να αντιδράσουν και να ενισχύσουν πιο μαζικά και αποφασιστικά τα συνδικάτα μας. Να απομονώσουν προσπάθειες που διασπούν τους εργαζομένους όπως το νέο αυτό το εργοδοτικό σωματείο, να απέχουν από κάθε διαδικασία του οι οποίες είναι για το συμφέρον της εργοδοσίας.

Με αποφασιστικότητα καλούμε τους εργαζόμενους να βγούμε μπροστά στην πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες μας. Να συγκρουστούμε με την αντιλαϊκή πολιτική που ρημάζει τις ζωές μας και μας οδηγεί στην σύγχρονη σκλαβιά. Δούλοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε!!!

 

ΟΛΟΙ στις ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ στις 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ!

 

Κοινή ανακοίνωση Κλαδικών Σωματείων Μετάλλου & Ενέργειας

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: