Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΤΡΙΚΑΤ στην Άρτα και του ΤΟΞΟΤΗ στην Λάρισα

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

 ΤΗΣ ΤΟΞΟΤΗ ΑΕ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ

 ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΙΚΑΤ ΑΕΚΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ

 

Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ (συμφερόντων Καλογρίτσα) στην εργολαβία του ΔΕΔΔΗΕ στην Λάρισα, και στους εργαζόμενους της ΤΡΙΚΑΤ ΑΕΚΤΕ (συμφερόντων Γαντζούλα) στην εργολαβία του ΔΕΔΔΗΕ στην Άρτα, για τον δίκαιο αγώνα που δίνουν για την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Οι εργαζόμενοι στους εργολάβους και υπεργολάβους του ΔΕΔΔΗΕ σε Αττική και Κόρινθο αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια τα ίδια προβλήματα με τους συναδέλφους στην Λάρισα και την Άρτα. Εργαζόμενοι από ΤΟΞΟΤΗ, ΑΤΕΡΜΩΝ, ΤΡΙΚΑΤ, ΓΕΩΡΟΗ και άλλους εργολάβους έχουν κάνει δεκάδες κινητοποιήσεις με το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας για την καταβολή δεδουλευμένων, την εφαρμογή μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας, για να μην περάσει η μείωση στο μεροκάματο. Οι πιο πολλές κινητοποιήσεις έφεραν αποτελέσματα, γιατί οι εργάτες ήταν ενωμένοι, αποφασισμένοι και οργανωμένοι.

Ειδικά οι εργαζόμενοι του ΤΟΞΟΤΗ σε Αττική και Κόρινθο έχουν κάνει σχεδόν 60 ημέρες απεργία τους τελευταίους 15 μήνες. Επιπλέον έχουν γίνει μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας σε ΔΕΔΔΗΕ και Υπουργείο Εργασίας. Τα άμεσα αποτελέσματα αυτών των κινητοποιήσεων ήταν να μειωθεί η «ψαλίδα» των δεδουλευμένων στους 2 – 3 μήνες, να παρθούν πίσω τρομοκρατικές απολύσεις, να μπαίνουν οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο με ψηλά το κεφάλι. Όμως το πιο σημαντικό ώφελος είναι ότι οι εργαζόμενοι μαθαίνουν να οργανώνονται και να παλεύουν.

Ευθύνη για την όλη κατάσταση έχει και ο Όμιλος της ΔΕΗ, καθώς είναι ο μεγάλος κερδισμένος απ’ το φθηνό εργατικό δυναμικό που της εξασφαλίζει ο εκάστοτε εργολάβος. Και χάρη στην κυβέρνηση που έφτιαξε όλο το νομικό οπλοστάσιο που ευνοεί τους επιχειρηματίες, ο κάθε εργολάβος αλωνίζει σήμερα.

Θέλουμε να δώσουμε κουράγιο στους συναδέλφους στην Λάρισα και στην Άρτα, λέγοντάς τους ότι όχι μόνο ο αγώνας τους είναι δίκαιος, αλλά και ότι μπορεί να φέρει αποτελέσματα, αρκεί να παλέψουν ενωμένοι μέχρι τέλους, με ότι μέσα διαθέτουν.

 

 

ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Η ΠΑΛΗ ΚΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

 

Ανακοίνωση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: