Γενική Συνέλευση Κλαδικού Σωματείου Ενέργειας – Δευτέρα 14 Νοέμβρη 2016 19:00

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΛΑΔΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ 2016 19:00

 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Στις 19-20 Νοέμβρη πραγματοποιείται η 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ, με στόχο την ενίσχυση της παρέμβασης του ταξικού πόλου στο εργατικό κίνημα και με σύνθημα «χτίζουμε μαχητικό-ταξικό συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα, ελπίδας και ανατροπής». Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κλαδικού Σωματείου Ενέργειας καλεί τα μέλη σε Γενική Συνέλευση για να επανεγκρίνουμε τη συμμετοχή του σωματείου μας στο ΠΑΜΕ, και για να εκλέξουμε τους αντιπροσώπους μας στην 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη. Η συνέλευση θα γίνει τη Δευτέρα 14 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στα γραφεία του σωματείου μας.

Τον Απρίλη του 1999, πάνω από 1500 συνδικαλιστές όλων των κλάδων ίδρυσαν το ΠΑΜΕ. Με τη συγκρότησή του ξεκίνησε η μεγάλη προσπάθεια ανασύνταξης του συνδικαλιστικού κινήματος, και ενίσχυσης της διαπάλης με τη στρατηγική του κεφαλαίου και τον βρώμικο ρόλο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Από τότε ως σήμερα με την ακούραστη και ασταμάτητη δράση για τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα, το ΠΑΜΕ αναγνωρίζεται πλατιά από όλους τους εργαζόμενους ως η πιο συγκροτημένη, πρωτοπόρα, αγωνιστική και μαχητική δύναμη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Τα χρόνια που πέρασαν από το 1999 έως σήμερα, το ΠΑΜΕ συνολικά, αλλά και στον κλάδο, έδωσε πολλές μικρές και μεγάλες σκληρές μάχες με όλες τις μορφές πάλης για τα δικαιώματα και τις ανάγκες της εργατικής τάξης. Τόσο στα χρόνια της καπιταλιστικής ανάπτυξης, όσο και στα τελευταία δύσκολα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης, οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ δεν έβαλαν νερό στο κρασί τους, δεν μπήκαν σε «κοινωνικούς διαλόγους», δεν υιοθέτησαν απόψεις και ιδεολογήματα του κοινωνικού εταιρισμού που έσκαβαν το λάκκο στους εργαζόμενους. Ανεξαρτήτως του πρόσημου της κυβέρνησης, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή των αγώνων.

Να ισχυροποιήσουμε το ΠΑΜΕ!

Για την αντεπίθεση της εργατικής τάξης!

Στον κλάδο μας, το ΠΑΜΕ εκφράζεται μέσα από τη δράση του Κλαδικού Σωματείου Ενέργειας. Με το παράδειγμα του κάθε εργαζόμενου που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ μέσα από το σωματείο και δρα στον τόπο δουλειάς του, δώσαμε πνοή και ζωντάνια στο σωματείο, κάναμε προσπάθεια να μπουν στη μάχη περισσότεροι εργαζόμενοι, δώσαμε τη μάχη να αναδειχτεί ότι υπάρχει άλλη προοπτική από αυτή που μας προετοιμάζουν η εργοδοσία, η κυβέρνηση και η ΕΕ, ότι υπάρχει διέξοδος από τη βαρβαρότητα.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Την ίδια περίοδο με τη Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ, η κυβέρνηση προχωρά τον αντεργατικό σχεδιασμό της.

Κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία μας ετοιμάζουν:

Ακόμα πιο χαμηλούς μισθούς. Το πόρισμα της «Επιτροπής των ειδικών» για τον κατώτατο μισθό αναφέρει ότι θα τον καθορίζουν οι κοινωνικοί εταίροι από το 2018 και μετά. Στο πόρισμα προβλέπεται ότι η διαπραγμάτευση θα παίρνει υπόψη της ένα εύρος τιμών που θα διαμορφώνεται από μια «συμβουλευτική» επιτροπή, με κριτήριο την κατάσταση της οικονομίας, την ανταγωνιστικότητα, την ανεργία, το όριο της φτώχειας κ.ά.

Ομαδικές απολύσεις, Η «επιτροπή» ισχυρίζεται ότι θα πρέπει να ρυθμίζονται με τέτοιο τρόπο, «ώστε να αποτελούν ένα εργαλείο προσαρμογής των επιχειρήσεων σε περιόδους οικονομικής κρίσης» και προτείνει συμπληρωματικά την «περαιτέρω διεύρυνση των μορφών ελαστικής εργασίας» (4ωρα, 6ωρα κτλ) για να αποτρέπονται οι ομαδικές απολύσεις. Όλα αυτά την ίδια στιγμή που συνεχίζεται ο Γολγοθάς χιλιάδων ανέργων που δίνουν μάχη για μια θέση εργασίας.

Συνδικαλιστικό  νόμο – καταστροφή. Η κυβέρνηση μιλάει για «έναν εξορθολογισμό σε ορισμένα προνόμια συνδικαλιστικά» κι εννοεί τον περιορισμό της δράσης των συνδικάτων έτσι που αυτά να μην μπορούν να οργανώσουν καμία αντίσταση. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο υπουργός εργασίας θεωρεί ως βάση διαπραγμάτευσης το «κεκτημένο της ΕΕ»  και τις αποφάσεις του ευρωπαϊκού δικαστηρίου, που για τα εργασιακά, λαϊκά δικαιώματα είναι συνώνυμο της καταστροφής…

 

Όχι στους νέους σχεδιασμούς!

Οργανώνουμε αποφασιστική αγωνιστική απάντηση στη νέα επίθεση ΜΕ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

 

 

Στη Γενική Συνέλευση στις 14 Νοεμβρίου  θα συζητήσουμε για το ρόλο και τη σημασία του ΠΑΜΕ.

Θα ψηφίσουμε για την επανέγκριση της συμμετοχής του σωματείου στο ΠΑΜΕ, για την αντιπροσώπευσή του στην 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη.

Θα αποφασίσουμε για την οργάνωση της Πανεργατικής Απεργίας.

 

Είναι καθήκον και υποχρέωση όλων μας να είμαστε εκεί!

 

Επίσης, το σωματείο μας συμμετέχει μαζί με την ΕΕΔΥΕ και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις  στη διοργάνωση  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ενάντια στην επίσκεψη του αμερικανού προέδρου στην Ελλάδα,
την Τρίτη 15 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στην Ομόνοια.

  «Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Ανεπιθύμητος ο Ομπάμα στην Ελλάδα»

 

Η Διοίκηση

Ανακοίνωση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: