Για το «ενδιαφέρον» των τηλεοπτικών καναλιών για τους εργαζόμενους του ΤΟΞΟΤΗ

ΓΙΑ ΤΟ «ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ» ΤΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΞΟΤΗ

Νέα αντιλαϊκά μέτρα ετοιμάζει το κράτος των επιχειρηματιών, ώστε οι εργαζόμενοι να πληρώσουμε για άλλη μια φορά την διάσωση και την αύξηση των κερδών των επιχειρήσεων. Εν μέσω καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης η «πίτα» έχει μειωθεί για τους καπιταλιστές, γι’ αυτό και έχουν βγάλει τα μαχαίρια και προσπαθεί ο ένας να φάει τον άλλον, μήπως και αρπάξουν μεγαλύτερο κομμάτι. Δεν ξεχνούν ποτέ όμως να είναι ενωμένοι όταν τα βάζουν με τους εργαζόμενους και από κοινού να τσακίζουν τους μισθούς μας, την ασφάλισή μας, τα δικαιώματά μας, την ζωή μας γενικά.

Λόγω της κόντρας παλαιών και νέων καναλαρχών για το μοίρασμα της πίτας, συμπεριλαμβανομένων και των τηλεοπτικών αδειών, ορισμένοι τηλεοπτικοί σταθμοί «ενδιαφέρθηκαν» για τα χρωστούμενα δεδουλευμένα των εργαζόμενων της ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ (συμφερόντων Καλογρίτσα), καθώς και για την έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στην εταιρεία, που οδήγησαν και στον τραγικό χαμό συναδέλφου μας στο Αγρίνιο στις 18/8/2016.

Η αναπαραγωγή ανακοινώσεων του Κλαδικού Σωματείου Ενέργειας από αυτά τα τηλεοπτικά κανάλια, σκοπό έχει να προωθήσει τα συμφέροντα των ιδιοκτητών των καναλιών αυτών και όχι των εργαζομένων του ΤΟΞΟΤΗ. Τα προβλήματα των εργαζομένων του ΤΟΞΟΤΗ υπάρχουν εδώ και χρόνια, και όχι μόνο στον ΤΟΞΟΤΗ, αλλά σε όλους τους εργολάβους της ΔΕΗ, όμως τα τηλεοπτικά κανάλια τα θυμήθηκαν όταν εντάθηκε η κόντρα ανάμεσα στους επιχειρηματίες – υποψήφιους καναλάρχες. Το δηλητήριο που έχουν στάξει όλοι αυτοί οι τηλεοπτικοί σταθμοί ενάντια σε ταξικά σωματεία και εργαζόμενους που παλεύουν για τα δικαιώματά τους, δεν το ξεχνάμε.

Οι εργαζόμενοι του ΤΟΞΟΤΗ και άλλων εργολάβων της ΔΕΗ μαζί με το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας παλεύουν εδώ και χρόνια για την αποπληρωμή δεδουλευμένων, ενάντια στην έλλειψη μέτρων υγιεινής & ασφαλείας. Κάναμε κινητοποιήσεις, γενικές συνελεύσεις, απεργίες. Όλοι αυτοί οι τηλεοπτικοί σταθμοί όμως, όχι μόνο δεν πρόβαλλαν τον αγώνα μας, τα δίκαια αιτήματά μας, τις αγωνίες μας, αντίθετα με κάθε τρόπο προβάλλαν τα αιτήματα και τις αγωνίες των αφεντικών μας και της κυβέρνησής τους.

Με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, τα κανάλια θα συνεχίσουν να ανήκουν στους μεγαλοεπιχειρηματίες, απλά θα δημιουργηθεί ένα περιβάλλον «πιο φιλικό» προς την κυβέρνηση, όπου θα αξιοποιηθούν και τα νέα τζάκια του ΣΥΡΙΖΑ. Η ενημέρωση θα συνεχίσει να είναι εις βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν καλά και κακά αφεντικά. Όλοι τους είναι πάντα ενωμένοι όταν αντιμετωπίζουν τους εργάτες. Γι’ αυτό και εμείς οι εργαζόμενοι πρέπει να είμαστε πάντα ενωμένοι ενάντιον τους. Μόνος δρόμος για τον εργαζόμενο είναι η ταξική πάλη. Οι εργαζόμενοι στους εργολάβους της ΔΕΗ, αλλά και όλου του κλάδου της Ενέργειας, πρέπει να συσπειρωθούν στο Σωματείο τους, να το δυναμώσουν και μέσα από αυτό να παλέψουν για τα δικαιώματά τους.

Ανακοίνωση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: