Καταγγελία για το εργοδοτικό έγκλημα στα δίκτυα του ΔΕΔΔΗΕ στο Αγρίνιο

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΤΟΥ ΔΕΔΔΗΕ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

 

Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας καταγγέλει το νέο εργοδοτικό έγκλημα που συνέβη στο Αγρίνιο, σε εργασίες για αντικατάσταση στύλου της ΔΕΗ, όπου ένας συνάδελφός μας ηλικίας 41 ετών σκοτώθηκε.

Η ευθύνη πέφτει σε όλους, και στον ΔΕΔΔΗΕ και στην εργολαβική εταιρεία ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ, που προσπαθούν να διατηρούν και να αυξάνουν τα κέρδη τους με ελάχιστο και μη εξειδικευμένο προσωπικό, έλλειψη μέτρων ασφαλείας και μέσων ατομικής προστασίας, ανεπαρκή και πεπαλαιωμένο εξοπλισμό, εντατικοποίηση της εργασίας και υπερωρίες. Όλα όσα αυξάνουν τους κινδύνους για τις ζωές των εργαζομένων.

Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας καλεί τους εργαζόμενους στα δίκτυα ηλεκτρικού ρεύματος (είτε στη ΔΕΗ, είτε στους εργολάβους) να διεκδικήσουμε κατάλληλες συνθήκες στην εργασία, ώστε να μπορούμε να πηγαίνουμε σπίτια μας ολόκληροι και όχι σακατεμένοι. Να παλέψουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά, κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, των υπερωριών και της εντατικοποίησης. Να μην οπισθοχωρούμε στις πιέσεις της εργοδοσίας να δουλεύουμε με ρίσκο την υγεία μας και την ζωή μας. Συσπειρωνόμαστε στο Σωματείο μας για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουμε με την εργοδοσία.

Παλεύουμε για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα καλύπτει όλες αυτές τις ανάγκες.

Καταγγελία

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: