Πετυχημένη η απεργία στην ΓΕΩΡΟΗ

Απεργιακή συγκέντρωση - Εργοτάξιο ΓΕΩΡΟΗ 8-6-16_Β

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΩΡΟΗ

 

Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας χαιρετίζει τους εργαζόμενους της εταιρείας ΓΕΩΡΟΗ ΑΕ, οι οποίοι έκαναν 13 ημέρες απεργία, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Η απεργία ήταν πετυχημένη, καθώς ικανοποιήθηκαν τα βασικά αιτήματά τους.

Το θετικό αυτό αποτέλεσμα ήρθε γιατί οι εργαζόμενοι ήταν συσπειρωμένοι στο Σωματείο τους, έδειξαν συνέπεια, οργάνωση και αποφασιστικότητα από την πρώτη έως την τελευταία μέρα των κινητοποιήσεων. Με συχνές συσκέψεις που γίνονταν είτε στο Σωματείο, είτε στον εργασιακό χώρο, όπου συμμετείχε η πλειοψηφία των εργαζομένων, οι εργαζόμενοι μαζί με την Διοίκηση του Σωματείου συζητούσαν τα προβλήματά τους, πώς θα συνεχιστούν και θα οργανωθούν οι κινητοποιήσεις, έθεταν ιδέες και προβληματισμούς. Πάντα το σύνολο των εργαζόμενων ακολουθούσε αυτό που ψήφιζε η πλειοψηφία.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η 24ωρη απεργία αλληλεγγύης που έκαναν οι εργαζόμενοι του ΤΟΞΟΤΗ, προκειμένου να στηρίξουν τους συναδέλφους τους στη ΓΕΩΡΟΗ, κάτι που ενθάρρυνε και δυνάμωσε τους εργαζόμενους στη ΓΕΩΡΟΗ να παλέψουν μέχρι τέλους.

Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά ήταν απαραίτητα για να έχει επιτυχία η απεργία. Το γεγονός ότι η απεργία είχε αποτελέσματα σε μια μικρή εταιρεία, με οικονομικές δυσκολίες εν μέσω καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, δείχνει ότι οι αγώνες φέρνουν αποτελέσματα, είτε άμεσα, είτε έμμεσα.

Πέρα όμως από τα «οικονομικά» οφέλη των αγώνων, το πιο σημαντικό είναι ότι οι εργαζόμενοι μαθαίνουν να οργανώνονται και να αγωνίζονται, κάτι που θα τους μείνει παρακαταθήκη για τη συνέχεια.

Δελτίο Τύπου

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: