Καταγγελία για τα εργοδοτικά εγκλήματα στην ΔΕΗ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΔΕΗ

Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας καταγγέλει τα δύο τελευταία εργοδοτικά εγκλήματα που έγιναν στον όμιλο ΔΕΗ. Στις 11/6/2016 ένας συνάδελφος μας που εργαζόταν στον ΔΕΔΔΗΕ, έχασε την ζωή του, όταν αποκολλήθηκε το καλάθι του οχήματος και παραλίγο να χαθεί και δεύτερος συνάδελφος. Πριν από 10 μέρες ένας ακόμη συνάδελφος μας, που εργάζεται στον ΑΔΜΗΕ, τραυματίστηκε σοβαρά σε ένα ακόμη «ατύχημα» με προβληματικό καλαθοφόρο όχημα.

Για μια ακόμα φορά πεθαίνουν εργαζόμενοι στον βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Η έλλειψη προσωπικού, ο πεπαλαιωμένος εξοπλισμός και η ελλειπής  συντήρηση του, η έλλειψη Μέσων Ατομικής Προστασίας, η πιστοποίηση του εξοπλισμού από αναξιόπιστους φορείς, όλα αυτά οφείλονται στο κυνήγι του κέρδους από την κάθε επιχείρηση. Ένα κυνήγι που το πληρώνουμε με το αίμα μας καθημερινά.

Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας καλεί τους εργαζόμενους στον κλάδο της Ενέργειας να διεκδικήσουμε κατάλληλες εργασιακές συνθήκες (μέτρα υγιεινής & ασφάλειας, ΜΑΠ κα.), πρόσληψη προσωπικού, μόνιμη και σταθερή δουλειά, κατάργηση ελαστικών σχέσεων εργασίας, υπερωριών και εντατικοποίησης. Να μην δουλεύουμε με ρίσκο την υγεία μας και την ζωή μας, οπισθοχωρόντας στις πιέσεις της εργοδοσίας. Συσπειρωνόμαστε στο Σωματείο μας για οποιοδήποτε πρόβλημα έχουμε με την εργοδοσία. Για να μπορούμε να επιστρέφουμε σπίτια μας ολόκληροι και όχι σακατεμένοι.

Καταγγελία

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: