Δελτίο Τύπου για τις απεργιακές κινητοποιήσεις στους εργολάβους του ΔΕΔΔΗΕ

Συγκέντρωση στο εργοτάξιο της ΓΕΩΡΟΗΣ Συμπαράσταση και από εργαζόμενους του ΤΟΞΟΤΗ
Συγκέντρωση στο εργοτάξιο της ΓΕΩΡΟΗΣ
Συμπαράσταση και από εργαζόμενους του ΤΟΞΟΤΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΤΟΥ ΔΕΔΔΗΕ

Οι εργαζόμενοι της ΓΕΩΡΟΗΣ ΑΕ (υπεργολάβου της ΤΟΞΟΤΗ ΑΕ, που είναι εργολάβος του ΔΕΔΔΗΕ) βρίσκονται από την Κυριακή 5 Ιούνη σε απεργιακές κινητοποιήσεις που προκυρύχθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο του Κλαδικού Σωματείου Ενέργειας, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους, να πληρώνονται σταθερά κάθε μήνα και να υπάρχουν Μέτρα Ασφαλείας και Μέσα Ατομικής Προστασίας. Με συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Σωματείου, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν την συνέχιση της απεργίας μέχρι και την Δευτέρα 13 Ιούνη. Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι είναι πολύ μεγάλες και η εργοδοσία δεν δίνει σαφή απάντηση στο πότε θα εκπληρωθούν τα αιτήματά τους. Έχοντας κάνει πολύ υπομονή έως τώρα, επέλεξαν τον αγώνα, γιατί πολύ απλά δεν τους έχει μείνει καμία άλλη επιλογή.

Απεργιακή συγκέντρωση στο εργοτάξιο του ΤΟΞΟΤΗ στο Βοτανικό Οι εργαζόμενοι του ΤΟΞΟΤΗ απέργησαν σε αλληλεγγύη των συναδέλφων τους στη ΓΕΩΡΟΗ
Απεργιακή συγκέντρωση στο εργοτάξιο του ΤΟΞΟΤΗ στο Βοτανικό
Οι εργαζόμενοι του ΤΟΞΟΤΗ απέργησαν σε αλληλεγγύη των συναδέλφων τους στη ΓΕΩΡΟΗ

Χθες, 8 Ιούνη, απέργησαν και οι εργαζόμενοι της ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ σε ένδειξη αλληλεγγύης στους συναδέλφους τους της ΓΕΩΡΟΗΣ. Επέλεξαν να «χάσουν» το  μεροκάματο τους, για να τους συμπαρασταθούνε. Στην πραγματικότητα όμως το μεροκάματο αυτό δεν θα πάει χαμένο, καθώς τα προβλήματα λίγο – πολύ είναι ίδια και για αυτούς και κάθε αγώνας που δίνουν, θα είναι ώφελος για την συνέχεια. Είναι σημαντικό βήμα να ενώνονται στον αγώνα εργαζόμενοι από διαφορετικούς χώρους και να δίνουν κοινό αγώνα για τα κοινά προβλήματά τους, κάτι που θα πρέπει να γενικευτεί σε όλους τους εργασιακούς χώρους.

Συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας
Συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας

Χθες το πρωί έγιναν απεργιακές συγκεντρώσεις στα εργοτάξια του ΤΟΞΟΤΗ στον Βοτανικό και στις Αχαρνές και στη συνέχεια οι εργαζόμενοι του ΤΟΞΟΤΗ συγκεντρώθηκαν στο εργοτάξιο της ΓΕΩΡΟΗΣ για συμπαράσταση. Στη συνέχεια έγινε μαζική παράσταση στο Υπουργείο Εργασίας, όπου αντιπροσωπεία του Σωματείου συναντήθηκε με τον Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Νεφελούδη, και έθεσε συνολικά τα προβλήματα των εργαζομένων και στις δύο εταιρείες. Ο κ. Νεφελούδης μας παρέπεμψε σε τριμερή συνάντηση με την εργοδοσία, ως μοναδικό τρόπο διευθέτησης του προβλήματος. Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας καταγγέλει την στάση του Υπουργείου και της Κυβέρνησης συνολικά, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει δώσει γη και ύδωρ στους εργοδότες, ψηφίζοντας Ασφαλιστικό και Φορολογικό και συνεχίζει την σφαγή των εργατικών δικαιωμάτων. Για τα προβλήματα των εργαζομένων «νίπτουν τας χείρας τους». Γι’ αυτό και οι εργαζόμενοι πρέπει να αγωνίζονται συνολικά ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης – εργοδοτών – Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο αγώνας είναι το μόνο όπλο των εργαζόμενων, γι’ αυτό και οι κινητοποιήσεις αυτές είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Όποια κι αν είναι τα αποτελέσματα μιας κινητοποιήσης, άμεσα ή έμμεσα, βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα, το πιο σημαντικό είναι ότι μαθαίνουμε να παλεύουμε, να είμαστε οργανωμένοι και ενωμένοι.

Δελτίο Τύπου

Γνωστοποίηση Απεργίας ΓΕΩΡΟΗ 11, 12 & 13 Ιούνη

Γνωστοποίηση Απεργίας ΤΟΞΟΤΗ 8 Ιούνη

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: