Κάλεσμα για 48ωρη απεργία για το Ασφαλιστικό

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το τελευταίο διάστημα η μόνιμη αγωνία που αναπαράγουν στα κανάλια, είναι η αγωνία της κυβέρνησης, για το αν θα κλείσει η αξιολόγηση, αν η συγκυβέρνηση θα δώσει τα χέρια με τους δανειστές.

Σε εμάς, τους εργαζόμενους, δεν πρέπει να μας καίγεται καρφί, για το αν θα συμφωνήσουν στα μέτρα του σφαγιασμού μας. Όταν έρθει αυτή η συμφωνία σημαίνει απλά φόρτωμα παραπάνω βαρών στους εργαζόμενους, για να ανακάμψουν οι επιχειρηματικοί καπιταλιστικοί όμιλοι. Ο στόχος τους με τα μέτρα αυτά είναι να φτηνύνει παραπάνω η τιμή της εργατικής δύναμης. Να φτάσουν τους εργάτες στον πάτο.

Συμφωνία και αξιολόγηση σημαίνει αλλαγές στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό προς το χειρότερο!

Για το ασφαλιστικό η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι «διασφαλίζεται» η απόλυτη προστασία των κύριων συντάξεων, στην πραγματικότητα όμως δεν διασφαλίζεται τίποτα, καθώς στο νέο σύστημα θα πέσει το ποσοστό αναπλήρωσης από 80% που είναι με το ισχύον σύστημα υπολογισμού στο 40,7% για τα 40 χρόνια ασφάλισης. Ακόμα, θα υπολογίζεται όλος ο εργάσιμος βίος για τον υπολογισμό του συντάξιμου μισθού και όχι οι μισθοί της τελευταίας 5ετίας. Καταργείται η 15ετία για την κατοχύρωση πλήρους συνταξιοδοτικού δικαιώματος και την αυξάνει σε 20ετία (από 4500 σε 6000 ένσημα), γεγονός που δημιουργεί πρόβλημα σε ανέργους, συμβασιούχους και εργολαβικούς εργαζόμενους χωρίς σταθερές σχέσεις εργασίας. Καταργεί σταδιακά το ΕΚΑΣ μέχρι το 2019, που θα πάψει να υφίσταται πλήρως. Οι επικουρικές θα μειωθούν σε σύνδεση με το συνολικό εισόδημα του συνταξιούχου και φαίνεται ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει τη «ρήτρα του μηδενικού ελλείμματος» που υπέγραψε με το 3ο μνημόνιο.

Για το φορολογικό σημαίνει αύξηση του Φ.Π.Α. στο 24%, μονιμοποίηση της εισφοράς αλληλεγγύης, αύξηση της φορολογίας στο εισόδημα φυσικών προσώπων (δηλαδή των μισθωτών), αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα προϊόντα ενέργειας, στη βενζίνη, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο.

Ενώ αυτά ετοιμάζουν για το λαό, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έφερε στη ζούλα δύο τροπολογίες – «δωράκια» για το κεφάλαιο, την απαλλαγή των βιομηχάνων από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης για το φυσικό αέριο και την απαλλαγή ιδιωτικοποιημένων επιχειρήσεων από την επιβολή προστίμων…

Όλα αυτά είναι πρόκληση, την ίδια στιγμή που οι εφοπλιστές πληρώνουν φόρο κάτι λιγότερο από 10 € τη μέρα ανά πλοίο και έχουν φοροαπαλλαγές στα καύσιμα!

Είναι μια πολιτική που συνεχώς φορτώνει  τα πάντα στον εργαζόμενο. Δεν θίγει καθόλου τα καπιταλιστικά συμφέροντα, τα συμφέροντα των πλουσίων. Η μεγαλύτερη κοροϊδία από όλες, είναι αυτή που προσπαθεί να παρουσιάσει η κυβέρνηση δια στόματος του πρωθυπουργού, ότι αυτά τα μέτρα θα βοηθήσουν τους αδύναμους. Είναι μέτρα τα οποία φορτώνουν αυτούς που έχουν ακόμα μία δουλειά,  είναι μέτρα τα οποία αφήνουν στο απυρόβλητο τη μεγάλη καπιταλιστική ιδιοκτησία. Το κράτος νομοθετεί για τη μεγάλη εργοδοσία!

Εμείς οι εργαζόμενοι μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις πρέπει να απαντήσουμε με 48ωρη απεργία. Ξέρουμε ότι οι συσχετισμοί μέσα στη Βουλή είναι αρνητικοί, ότι οι πιθανότητες να περάσουν τα νομοσχέδια, με τη παρούσα κατάσταση, είναι μεγάλες, καθώς πέρα από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα άλλα κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΠΟΤΑΜΙ έχουν υπογράψει το μνημόνιο, οπότε είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν τα εξειδικευμένα μέτρα, τα οποία έχουν συμφωνήσει το περασμένο καλοκαίρι.

Όμως δεν θα κάνουμε την απεργία για τη τιμή των όπλων! Οι μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις στις 4 Φλεβάρη, οι κινητοποιήσεις των αγροτών, γενικά οι κινητοποιήσεις του λαού τους βάζουν φρένο, βάζουν εμπόδια, αλλιώς θα ήταν πιο επιθετικοί, θα τα είχαν φέρει πιο νωρίς και δεν θα υπολόγιζαν το πολιτικό κόστος, όπως κάνουν τώρα. Αν δεν είχαν γίνει αυτές οι επιτυχημένες κινητοποιήσεις, αν δεν έχουν από δώ και πέρα επιτυχία οι επόμενες κινητοποιήσεις,  θα πάρουν πιο γρήγορα τα μέτρα, θα βρεθούμε σε πιο δύσκολη θέση το επόμενο διάστημα.

Μας παραμυθιάζουν ότι με αυτά τα μέτρα θα έρθει η καπιταλιστική οικονομική ανάπτυξη, θα τελειώσουν τα βάσανά μας. Πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν ξεκάθαρο ότι είτε με ανάκαμψη, είτε με κρίση, τα μέτρα είς βάρος μας θα είναι! Και στις δύο περιπτώσεις τα κέρδη των βιομηχάνων και των εργολάβων από τον ιδρώτα μας θα βγαίνουν.

Έχουμε υποχρέωση για τον εαυτό μας και τις οικογένειες μας, να παλέψουμε, να τους βάλουμε εμπόδια και να μην εφαρμοστούν τα μέτρα στη πράξη!

Να τραβήξουμε διαχωριστική γραμμή από τις συμβιβασμένες εργοδοτικές – κυβερνητικές συνδικαλιστικές ηγεσίες, που είναι σε ανοιχτή συναλλαγή και αγαστή συνεργασία με την εργοδοσία. Που βάζουν πλάτη για όλα τα αντεργατικά σχέδια, που καλύπτουν εργατικά ατυχήματα.

Εμείς στοχεύουμε στην παραπέρα ενίσχυση του Κλαδικού Σωματείου Ενέργειας, την ενίσχυση του ΠΑΜΕ. Παλεύουμε για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, με στόχο της προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων. Απαιτούμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής – λαϊκής οικογένειας. Παλεύουμε με στόχο να ανατραπεί το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά τη φτώχεια, την ανεργία, τους πολέμους.

Απαντάμε με 48ωρη γενική πανεργατική απεργία

μόλις φέρει η κυβέρνηση τα μέτρα στη Βουλή

 

Τιμάμε τα 130 χρόνια από το ξεσηκωμό των εργατών στο Σικάγο. Τιμάμε την 1η Μάη με το ΠΑΜΕ

 

ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

 

Ανακοίνωση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: