Καταγγελία για το εργοδοτικό έγκλημα στα δίκτυα της ΔΕΗ στα Γιάννενα

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

 

 

Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας καταγγέλει το νέο εργοδοτικό έγκλημα που συνέβη στα Γιάννενα, σε εργασίες για αντικατάσταση στύλου της ΔΕΗ, στο οποίο δύο εργολαβικοί συνάδελφοι μας τραυματίστηκαν σοβαρά και νοσηλεύονται στην εντατική.

Η ευθύνη πέφτει σε όλους, ΔΕΗ, εργολάβο και υπεργολάβο, που προσπαθούν να διατηρούν και να αυξάνουν τα κέρδη τους με μη επαρκές και εξειδικευμένο προσωπικό, έλλειψη μέτρων ασφαλείας και μέσων ατομικής προστασίας, ανεπαρκή και πεπαλαιωμένο εξοπλισμό, εντατικοποίηση της εργασίας και υπερωρίες. Όλα όσα αυξάνουν τους κινδύνους για τις ζωές των εργαζομένων. Προκαλεί μάλιστα απορία, γιατί δεν αναφέρεται πουθενά ποιος είναι ο εργολάβος…

Τα παραπάνω γίνονται ενώ παράλληλα υπολειτουργούν η επιθεώρηση εργασίας και όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, ενώ η δικαιοσύνη φροντίζει να ρίχνει την ευθύνη στους εργαζόμενους για τα ατυχήματα (όπως λένε και οι τελευταίες αποφάσεις του Άρειου Πάγου). Επιπλέον, με τους νέους νόμους που θέλει να φέρει η κυβέρνηση, θέλει να καταργήσει την Ασφάλιση για τα εργατικά ατυχήματα και τις επαγγελματικές ασθένειες.

Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας καλεί τους εργαζόμενους στα δίκτυα ηλεκτρικού ρεύματος (είτε στη ΔΕΗ, είτε στους εργολάβους) να διεκδικήσουμε κατάλληλες συνθήκες στην εργασία, ώστε να μπορούμε να πηγαίνουμε σπίτια μας ολόκληροι και όχι σακατεμένοι. Να παλέψουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά, κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, των υπερωριών και της εντατικοποίησης. Να μην οπισθοχωρούμε στις πιέσεις της εργοδοσίας να δουλεύουμε με ρίσκο την υγεία μας και την ζωή μας. Συσπειρωνόμαστε στο Σωματείο μας για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουμε με την εργοδοσία.

Να παλέψουμε ενάντια στην πολιτική που μας στερεί όχι μόνο το μεροκάματο και την Ασφάλιση, αλλά και την ίδια μας την υγεία και την ζωή για τα κέρδη των εργοδοτών.

Καταγγελία

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: