Κάλεσμα για κλιμάκωση του αγώνα για το ασφαλιστικό

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ

ΜΕΧΡΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ

ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

 

Συνάδελφοι του Κλάδου της Ενέργειας,

Η πετυχημένη απεργία στις 4 Φλεβάρη και η μεγάλη συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό. Ταυτόχρονα μας έδειξαν ένα μικρό μέρος από την δύναμη της εργατικής τάξης και του λαού και δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να τραβήξουμε.

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών και τα συντονισμένα συλλαλητήρια αγροτών – εργατοϋπαλλήλων στην Αθήνα δείχνουν τον δρόμο της λαϊκής συμμαχίας που πρέπει να φτιάξουν οι εργατοϋπάλληλοι με τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, νεολαία και γυναίκες ενάντια στην συμμαχία που έχουν φτιάξει οι εκμεταλλευτές μας, βιομήχανοι και τραπεζίτες, μεγαλοαγρότες και μεγαλέμποροι με τις κυβερνήσεις τους και τα κόμματά τους, τους ξεπουλημένους εργοδοτικούς συνδικαλιστές, τους αγροτοπατέρες.

Το νομοσχέδιο – λαιμητόμοτος που θέλει να φέρει η κυβέρνηση ισοπεδώνει το ασφαλιστικό. Το κράτος και οι εργοδότες θα πάψουν να συμμετέχουν στην ασφάλιση, οπότε θα έχουμε τσεκουρεμένες συντάξεις και υποβαθμισμένο κράτος πρόνοιας, όποιες κι αν είναι οι εισφορές μας στα ασφαλιστικά ταμεία. Οι ηλικιωμένοι, οι απόμαχοι της εργασίας, θα έχουν συντάξεις ψίχουλα, κατώτερες και από αυτές που έχουν τώρα. Τα έξοδα της λαϊκής οικογένειας για φάρμακα και νοσηλεία θα αυξηθούν κατακόρυφα.

Δεν πρέπει κανείς εργαζόμενος να επιτρέψει να περάσει το νομοσχέδιο – έκτρωμα. Έχουμε την δύναμη να τους σταματήσουμε!

Πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας η συμμετοχή στον αγώνα και η οργάνωσή του. Για να εξασφαλιστεί η επιβίωση του εργαζόμενου και της οικογένειάς του, έχουμε χρέος, όχι μόνο να συμμετέχουμε στην απεργία, αλλά να καλέσουμε και άλλους συναδέλφους να κάνουν το ίδιο. Πρέπει να ξεμπερδεύουμε με ψεύτικες ελπίδες που σπέρνουν κυβέρνηση και κανάλια ότι θα υπάρξει φως στην άκρη του τούνελ. Η πραπαγάνδα τους θα εντείνεται και άλλο, όσο οι εργαζόμενοι θα αντιστέκονται. Να μην τους ακούει κανείς. Να ξεπεραστεί ο φόβος που υπάρχει στην κόντρα με εργοδοσία και κυβέρνηση. Ο αγώνας έχει εμπόδια, αλλά είναι μονόδρομος! Με ελπίδες και φόβο δεν χόρτασε ποτέ κανείς.

Ο αγώνας που δίνουμε για την ασφάλιση, γενικά είναι αναμέτρηση με το κεφάλαιο, την κυβέρνηση, ΕΕ – ΔΝΤ και τους μηχανισμούς τους. Είναι μάχη ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και τα σχέδια του κεφαλαίου για την αύξηση των κερδών του σε βάρος της πλάτης του λαού. Προσπαθούν να μας σπείρουν φόβο, απογοήτευση, να μας διασπάσουν. Κανείς μας δεν θα κάνει πίσω!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κλαδικού Σωματείου Ενέργειας αποφάσισε, ότι αν η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει το νομοσχέδιο στην Βουλή για ψήφιση

Θα απαντήσουμε με 48ωρη απεργία στον Κλάδο

Δουλεύουμε από τώρα για την προετοιμασία της απεργίας

Ενισχύουμε την συμμαχία μας

Έχουμε την δύναμη

Ανακοίνωση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: