Για τις απολύσεις στην ΑΒΒ Ελλάδας

Καμία απόλυση, καμία περικοπή δικαιωμάτων

 

Ο μονοπωλιακός όμιλος ΑΒB, ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο στον κλάδο της ενέργειας και της βιομηχανίας, ανακοίνωσε πριν από μερικούς μήνες ‘αναδιοργάνωση’ των δραστηριοτήτων του, με στόχο τη δραστική μείωση του ‘μισθολογικού κόστους’ όπως το αποκαλούν οι ίδιοι. Αυτό πρακτικά σημαίνει απολύσεις και περικοπές μισθών και δικαιωμάτων των εργαζόμενων. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες απολύσεις και στα άμεσα σχέδιά τους έχουν πολλές ακόμα, με στόχο τη μείωση των εργαζόμενων στο μισό.

Μέχρι ποτέ θα γίνεται αυτό; Μέχρι ποτέ τα μονοπώλια θα μας κάνουν ότι θέλουν και όποτε το θελήσουν; Σε περίοδο ανάπτυξης πάνω στις δικές μας πλάτες έβγαζαν αμύθητο πλούτο δίνοντάς μας ένα ξεροκόμματο και σε περιόδους κρίσης κάνουν τα πάντα για να διατηρούν την κερδοφορία τους. Έτσι, τώρα η ΑΒΒ προχωρεί σε απολύσεις, προσπαθώντας να βγει αλώβητη από την κρίση.

Γνωρίζουμε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα αντεργατική επίθεση, σε συνέχεια αυτών που προηγήθηκαν, που θα λύσει ακόμα περισσότερο τα χέρια της εργοδοσίας, με κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και εργασιακών δικαιωμάτων, περαιτέρω απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, μαζί με τα αντιλαϊκά μέτρα του 3ου μνημονίου.

Συνάδελφε – συναδέλφισσα

Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας σε καλεί να συσπειρωθείς στο σωματείο, για να οργανώσουμε την πάλη μας, ώστε να μην περάσουν οι απολύσεις. Να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση τους. Μόνο με την αποφασιστικότητα και την ενότητα των εργαζόμενων μπορούν να ανατραπούν τα σχέδια της εργοδοσίας.

 

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ

 

 

Συμμετέχουμε μαζικά στη γενική συνέλευση του κλαδικού σωματείου την Τρίτη 2/2 στις 19:00

 

Όλοι στην απεργία και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 4/2 στις 10:30 στην Ομόνοια

Ανακοίνωση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: