Γενική Συνέλευση 2 Φλεβάρη – Πανεργατική απεργία στις 4 Φλεβάρη

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη Γενική Απεργία στις 4 Φλεβάρη

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας στις

2 Φλεβάρη 19:00 στα γραφεία του Σωματείου

 

Συνάδελφοι εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αφού εφάρμοσε κατά γράμμα και επέκτεινε τους νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων, έρχεται να ξηλώσει ότι έχει απομείνει. Νομοθετεί για το συμφέρον των εργοδοτών, επιχειρώντας να καταργήσει δικαιώματα που με τον αγώνα τους κέρδισαν και προάσπισαν οι εργαζόμενοι.

 

Τώρα απεργιακός ξεσηκωμός παντού! Οργανώνουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα με στόχο:

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!

Να μην φτάσει καν στη Βουλή!

 

Συνάδελφοι, συναγωνιστές

Η κοινωνική ασφάλιση για την μεγαλοεργοδοσία και την κυβέρνηση είναι κόστος! Για εμάς είναι αναφαίρετο δικαίωμα, είναι η ζωή μας και η προστασία των οικογενειών μας!

Η κοινωνική ασφάλιση δεν χαρίστηκε. Τα εκατομμύρια των εργαζομένων κατέκτησαν αυτό το δικαίωμα με σκληρούς αγώνες. Για να έχουν οι εργαζόμενοι ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να μην πεθαίνουν «σαν το σκυλί στο αμπέλι», να έχουν προστασία οι ίδιοι και οι οικογένειές τους στην ασθένεια, στην αναπηρία, στην ανεργία, στη μητρότητα, στην ανατροφή των παιδιών, στον επαγγελματικό κίνδυνο και τις επαγγελματικές ασθένειες. Διεκδίκησαν και κατέκτησαν να υπάρχει προστασία και αξιοπρεπής ζωή μέσω των συντάξεων μετά τον εργάσιμο βίο, κάλυψη και φροντίδα της εργατικής-λαϊκής οικογένειας, προνοιακά επιδόματα για τις ευπαθείς ομάδες.

Όλα αυτά τα δικαιώματα ήταν πάντα πολύ λιγότερα από όσα δικαιούμασταν, ωστόσο κράτος και εργοδοσία είχαν υποχρεωθεί να «επιστρέφουν» ένα μέρος από τον κλεμμένο ιδρώτα μας μέσω όλων αυτών των παροχών. Ο νόμος της κυβέρνησης ανοίγει το δρόμο για την απαλλαγή κράτους και εργοδοσίας από το να πληρώνουν για την κοινωνική ασφάλιση. Θέλουν να κάνουν τον εργαζόμενο αποκλειστικά υπεύθυνο για την ασφάλισή του, τον σπρώχνουν στις ιδιωτικές ασφαλιστικές.

 

Δε θα παραδώσουμε την ασφάλιση μας στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλεμπόρων της υγείας!

 

Το κυβερνητικό σχέδιο δε διορθώνεται! Μόνο ανατρέπεται!

 

  • Φέρνουν ένα νόμο – πακέτο που περιέχει όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους στην πιο επιθετική τους μορφή, οι οποίοι καταργούν την κοινωνική ασφάλιση, με όλες τις μειώσεις που έχουν τσακίσει το λαϊκό εισόδημα μαζί με νέες δυσβάσταχτες.
  • Χαρίζουν όλα τα κλεμμένα και λεηλατημένα από τα κουρέματα, τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, την εισφοροδιαφυγή του κεφαλαίου.
  • Δουλειά ως τα 67 χρόνια για μια σύνταξη – επίδομα φτώχειας για την συντριπτική πλειοψηφία.
  • Μειώνουν την κρατική χρηματοδότηση στο ελάχιστο και μόνο για ένα μέρος της σύνταξης και αυτή υπό προϋποθέσεις, με στόχο την απαλλαγή του κράτους.
  • Βγάζουν στο σφυρί τα περιουσιακά στοιχεία των ταμείων για να πληρώσουν τους δανειστές «στην ώρα τους» όπως έκαναν και με τα λεφτά των ταμείων.
  • Σφαγιάζουν τις κύριες και επικουρικές συντάξεις για τους νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους.
  • Νομοθετούν νέο τρόπο υπολογισμού, δηλαδή μόνιμο μηχανισμό μειώσεων συντάξεων και παροχών. Η σύνταξη θα υπολογίζεται στο σύνολο του εργασίμου βίου, με τους μισθούς σήμερα να παραμένουν στα άθλια επίπεδα των 586 και των 511 ευρώ.
  • Καταργούν το ΕΚΑΣ, το επίδομα που έπαιρναν οι φτωχοί συνταξιούχοι.
  • Πετσοκόβουν ακόμα μια φορά τις αναπηρικές συντάξεις, τα προνοιακά επιδόματα συνεχίζοντας ένα ακήρυχτο πόλεμο στους ανάπηρους και τις οικογένειές τους.
  • Την ίδια μέρα με το νόμο Κατρούγκαλου έφεραν στη Βουλή νόμο για την ιδιωτική ασφάλιση, στρώνοντας κόκκινο χαλί για τις ασφαλιστικές εταιρείες.

 

Κανένας εργάτης να μην παρασυρθεί από την υποκριτική στάση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, των άλλων κομμάτων που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, ψήφισαν τις μειώσεις και το σφαγιασμό των δικαιωμάτων και τώρα προσπαθούν να βγούνε λάδι. Κανένας να μην παρασυρθεί από τα μεγάλα λόγια της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, αλλά και των Σωματείων και Παρατάξεων που την στηρίζουν. Αυτοί έχουν στηρίξει όλες τις προηγούμενες αντιασφαλιστικές επιθέσεις. Θρέφουν τη λογική της ταξικής συνεργασίας, να τα βρούμε εργαζόμενοι και εργοδότες. Κανένας να μην ξεχάσει τη στάση τους, τους λεγόμενους κοινωνικούς διαλόγους με τους οποίους κορόιδευαν τους εργαζομένους και ταυτόχρονα, από κοινού με τους εργοδότες, οργάνωναν την επίθεση στα δικαιώματά μας!

 

Η ασφάλιση είναι δικαίωμα! Κοινωνική ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική! Να πληρώσει η πλουτοκρατία!

Για να κερδίσουν οι εργαζόμενοι θα πρέπει να χάσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι!

 

Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά!

 

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη Γενική Απεργία στις 4 Φλεβάρη

 

Ανακοίνωση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: